Uleiurile esenţiale ţin la distanţă insectele

2 2 jpg jpeg

Dacă nu vrei să cumperi de la farmacie produse complexe împotriva insectelor, e bine de ştiut că poţi folosi uleiurile esenţiale care să le alunge din preajma ta.

Îţi place să te plimbi prin parc sau să faci excursii în zone împădurite? Atunci ştii deja că sunt şanse mari să te alegi cu înţepături de ţânţari sau de furnici. Poţi să apelezi la un remediu simplu şi anume uleiul esenţial de citronella. Ca adult, poţi pune o picătură direct pe pielea de la încheietură pentru alungarea ţânţarilor. Pentru copii, se amestecă uleiul în puţină apă şi se dă pe piele sau pe marginea hainelor.

O altă soluţie ar fi să-ţi faci un spray din ingrediente naturale chiar la tine acasă. Pentru acesta ai nevoie de: 30 de picături de ulei esenţial de geranium şi 30 de ulei de citronella, 20 de picături de ulei din eucalipt de lămâie şi tot atâtea de ulei esenţial de lavandă, 10 picături de ulei esenţial de rozmarin, 1 lingură de votcă, o jumătate de ceaşcă de loţiune tonică pentru faţă, o jumătate de ceaşcă de oţet şi 1 linguriţă de glicerină vegetală. Pune uleiurile într-o sticluţă cu pulverizator, adaugă votcă şi agită bine conţinutul. Toarnă apa tonică, apoi glicerina şi la final oţetul, agitând sticluţa după adăugarea fiecărui ingredient. Spray-ul se poate pulveriza pe piele în cazul adulţilor şi pe haine în cazul copiilor, pentru că uleiurile esenţiale ar putea să le irite pielea. Ingredientele tind să se separe, deci, înainte de fiecare utilizare, spray-ul se agită bine.

Uleiurile esenţiale de vanilie şi mentă alungă albinele

Albinele sunt utile şi simpatice de la distanţă, însă, dacă te apropii de ele prea mult, rişti înţepături dureroase. Pe lângă faptul că, în preajma albinelor, e indicat să te îmbraci în haine deschise la culoare şi să nu gesticulezi exagerat, poţi apela şi la un repelent natural care să le ţină la distanţă. Albinelor nu le plac aromele de mentă şi de vanilie, aşa că le poţi folosi cu încredere pe pielea ta. Pune 2 picături de ulei esenţial de mentă într-o linguriţă de ulei de măsline sau de cocos şi masează amestecul pe piele. Sau diluează 2 picături de vanilie la 1 lingură de apă şi dă-te pe piele.

Busuiocul şi cuişoarele ţin muştele la respect

Ştiai că muştele detestă mirosul de busuioc şi pe cel de cuişoare? Dacă pui în camere ghivece cu busuioc sau laşi pe masă câteva cuişoare, nu te vei mai confrunta cu aceşti musafiri nepoftiţi. De asemenea, uleiul esenţial de busuioc sau cel de cuişoare, diluat în ulei de cocos şi întins pe piele, va fi un puternic semnal de alarmă pentru muşte, care nu se vor mai apropia de tine.  

Citeşte mai mule despre uleiurile esenţiale:

Ce e bine să ştii despre uleiurile esenţiale

Produse de curăţenie de făcut acasă cu oţet şi uleiuri esenţiale