Tratamente naturale care alungă semnele acneei

1 2 jpg jpeg

Nicio soluţie nu are efecte peste noapte. Ai nevoie de răbdare şi atenţie, pentru a accelera dispariţia cicatricelor inestetice şi pentru ca pielea să se vindece definitiv.

Aplică gel de aloe vera

Aloe vera este de altfel un alt remediu minunat ce are proprietăţi regenerative asupra pielii. După ce ai spălat faţa cu bicarbonat poţi să iei o frunză de aloe vera, să o rupi şi să te freci pe faţă cu miezul acesteia. 30 de minute sunt suficient să laşi pulpa să acţioneze apoi clăteşte cu apă caldă din abundenţă. Exfolierea, un pas necesar

Primul pas pentru a combate această problemă este curăţarea tenului. O poţi realiza cu ajutorul unui demachiant de calitate de preferinţă bio, iar apoi prepară o mască exfoliantă cu ajurul unui castravete şi a unei roşii.

Dă prin răzătoare o jumătate de castravete şi amestecă cu zeama şi seminţele de la roşie. Întinde amestecul obţinut cu ajutorul unui disc demachiant pe faţă şi fă câteva mişcări circulare masând uşor faţa mai ales în zonele cu cicatrice. Aşa vei curăţa şi mai bine tenul, acizii din roşie vor aspri porii pielii iar castravetele va ajuta la strângerea lor. Lasă apoi pe faţă o parte din mască pentru 15 minute. La final clăteşte bine cu apă călduţă.

Masaj cu bicarbonat de sodiu

Deşi pare a fi un produs banal, de nelipsit din bucătărie, are un rol benefic şi asupra tenului tău. Ajută la exfolierea sa blândă, omoară bacteriile din zona feţei, previne inflamarea porilor şi apariţia noilor coşuri.

Tot ce trebuie să faci este să te speli bine pe faţă apoi cu o linguriţă de bicarbonat să masezi bine cu mişcări circulare toată faţa. Efectele nu vor întârzia să apară.

Citeşte şi: Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă

Sucuri de citrice

Citricele sunt pline de vitamine şi sunt recomadate a fi consumate cu regularitate. Vitamina C va ajuta considerabil al eliminarea celulelor moarte de pe tenul tău. Aşa că stoarce o jumătate de lămâie, portocală şi un grepfrut, amestecă sucurile şi aplică-le pe faţă tot cu un disc demachiant. Lasă sucul să acţioneze pentru cel puţin 10 minute sau pănâ când simţi că s-a uscat şi clăteşte apoi cu apă călduţă.

Mască din roşii şi castraveţi

Chiar şi o simplă felie de roşii este suficient dacă o aplici pe faţă în zona cu pricina. Se bucură de proprietăţi exfoliante şi tot odată hidratante. Combinaţia de roşie cu castravete pare a fi soluţia câştigătoare în cazul tău.

Poţi după acest tratament să apelezi la câteva capsule de vitamina E pe care să le aplici pe faţă. Vei combate ridurile fine şi vei ajuta şi mai mult la procesul de regenerare a pielii. Mai mult de atât asigură-te că în crema ta zilnică pe care o foloseşti ai pus şi vitamina E.