Şi tu faci aceste greşeli la duş?
Nu a spus nimeni până acum că există anumite reguli de care ar trebui să ţinem cont atunci când facem duş. Însă chiar şi aşa, potrivit site-ului dailymail.com, doctorul Derek V Chan, un dermatolog de succes din New York a precizat câteva dintre greşelile prin ajutorul cărora lezăm pielea atunci când facem duş.
Nu utiliza apa foarte caldă
Chiar dacă un duş fierbinte poate fi o adevărată plăcere pentru tine uneori, medicul aprecizat că întotdeauna trebuie ca apa să aibă o temperatură medie deoarece apa foarte fierbinte va facilita deshidratarea pielii înlăturând lubrifianţii naturali ai pielii tale.
În cazul în care te confrunţi cu anumite eczeme mai ales, apa fierbinte va înrăutăţi aspectul pielii şi va întârzia procesul de regenerare natural al pielii.
Doctorul a punctat şi faptul că dacă foloseşti chiar şi pentru o scurtă perioadă apă cu o temperatură mai mare de 49 de grade te poţi alege cu arsuri la nivelul pielii tale.
Cum să te speli corect pe cap?
Potrivit aceleiaşi surse, indiferent de produsele de curăţare a scalpului pe care ai ales să le foloseşti, este necesar să întinzi bine şamponul pe scalp, să masezi uşor cu mişcări circulare şi să laşi 2-3 minute să acţioneze, apoi să clăteşti.
Produsele nu trebuie aplicate doar pe firul de păr ci şi pe scalp, trebuie să urmăreşti fenomenul natural în urma căruia părul tău se îngraşă şi să îi laşi măcar o zi să se bucure de sebumul său. De două-trei ori pe săptămână este mai mult decât suficient pentru a lăsa în felul aceasta scalpul să îşi îndeplinească toate atribuţiile.
Alegerea săpunului sau a gelului de duş iar este un aspect de care trebuie să ţii cont foarte atent deoarece fiecare piele are nevoie de o anumită formă de îngrijire.
Pentru a te feri de orice risc este recomandat să foloseşti un săpun cu eucalipt sau levănţică, iar dacă pielea ta este foarte bândă şi sensibilă să mergi pe varianta blândă din gama de bebeluşi.
Află care sunt cele mai bune remedii pentru picioare grele AICI
Este bine sau nu să facem exfoliere?
Pielea, cel mai mare organ al corpului uman este capabil să se regenereze singur, proces numit exfoliere. Însă chiar şi aşa este indicat ca să o ajutăm şi noi la înlăturarea acneei ori a porilor încărcaţi. O dată maxim de două ori pe săptămână ar trebui să fie suficient pentru tenul tău.
În funcţie de afecţiunile cu care te confrunţi trebuie să discuţi cu medicul tău specialist care te monitorizează, există cazuri în care exfolierea este contraindicată sau din contră se recomandă a se face mai des.
O exfoliere agresivă va înlătura factorii protectori ai pielii, o va sensibiliza şi o va predispune la eczeme şi alte infecţii.
Doctorul a subliniat faptul că una dintre cele mai mari greşeli este aceea că după baie marea majoritate se şterg cu prosopul, aceasta a precizat că este indicat să tamponezi un pic pielea astfel încât să laşi şi pielea să se bucure de apă şi să îţi ea atât cât are nevoie în urma duşului.