Rutina de seară pentru îngrijirea tenului. Sfatul unei bloggerițe specializată în îngrijire și frumusețe

Bolggerița de beauty Alina Delcaru vorbește pe blogul său, alinadelcaru.ro despre protocolul de seară pentru îngrijirea pielii, important pentru menținerea elsticități, hidratării și tinereții pielii. 

click frumusete jpg

După curașarea tenului se pot aplica produse de îmngrijire. Foto: Shutterstock

Potrivit Alinei Delcaru, după demacherea și curățarea tenului, urmează aplicare de produse cu substanțe ordinea fiind de la cel mai fluid produs, la cel mai dens.

Pasul 1. Toner

Are rolul de a regla PH-ul pielii după curățarea agresivă și pregătește pielea să absoarbă în proporție cât mai mare substanțele pe care le aplicăm ulterior. „Eu prefer tonerul cu acid salicilic este ușor exfoliant și calmant și mă ajută să elimin puntele negre”, dar pentru pielea sensibilă se recomandă variante de exfoliere mult mai blânde”, scrie Alina Delcaru.

Pasul 2. Serum

Se așteaptă două minute după aplicarea tonerului și urmează aplicarea serumului. Pentru tenul gras este recomandat un serum cu prorietăți exfoliante,  combinații de retinol sau peroxid de benzoil, acid glicolic, AHA, BHA, niacinamide, acid azalaic, extracte din plante. „Dacă ai tenul sensibil se recomandă să alternezi serumul de exfoliere cu unul de regenerare, calmant, bogat în acizi grași. Două zile calmare, a treia zi exfoliere în funcție de cum îți comunica tenul tău. Dacă se sensibilizează și se irosește puternic redu frecvența exfolierilor”, ne sfătuiește bolggerița.

Pasul 3. Crema

Ultimul propdus aplicat are rol de sigilare și emoliere. Se aplică la două minute după ce pielea a absorbit serul. „Prefer cremele cu ceramide, peptide, vitamina E, nu aplic seară vitamica C, deoarece nu este compatibilă cu retinolul și sensibilizează puternic împreună.Nu prea aplic nici produse pe baza de ulei, pentru că majoritatea uleiurilor au efect comedogenic”, mai scrie Alina Delcaru.

Citește și Ce obiceiuri de stil de viață strică efectul suplimentelor alimentare?