Reţete naturale de gomaj pentru faţă şi corp

2 jpg jpeg

Procesul de exfoliere este o necesitate în ritualul de înfrumuseţare al fiecărei femei şi, din fericire, nu costă mult, deoarece ingredientele se află chiar în bucătăria ta.

Zonele care au mare nevoie de exfoliere săptămânală sunt coatele, tălpile şi faţa. Pe picioare, peelingul stimulează circulaţia sângelui, ameliorează celulita şi previne creşterea firelor de păr sub piele, în timp ce tenul devine mai catifelat şi mai luminos.

Iată câteva reţete de exfoliere pentru ten şi corp!

Gomaj cu banană

Această reţetă este ideală pentru tenurile grase întrucât nu conţine uleiuri.

Ingrediente: 1 banană coaptă şi 3 linguriţe de zahăr brun.

Întru-un bol de sticlă, pasează banana fără să o zdrobeşti complet, adaugă cele trei linguriţe de zahăr şi amestecă bine. Aplică pasta obţinută printr-un masaj circular al tenului, insistând pe zona T (bărbie, nas, frunte), apoi clăteşte cu apă călduţă.

Gomaj cu lămâie

Lămâia are proprietăţi astringente, de curăţare şi detoxifiere a pielii. Acest scrub facial îţi va curăţa în profunzime tenul şi îl va hidrata.

Ingrediente: 3 linguri de zahăr brun, 1-2 linguri de ulei de măsline şi suc de la o jumătate de lămâie.

Se amestecă zahărul cu uleiul de măsline, apoi se adaugă sucul de lămâie. Se aplică amestecul pe ten prin mişcări circulare, blânde. Exfolierea ar trebui să acopere, de asemenea, zona gâtului şi a decolteului, o zonă adeseori neglijată de femei.

Gomaj cu cafea

Scrubul pe bază de cafea este cunoscut ca fiind un inamic al celulitei, întinerind vizibil pielea. De asemenea, acesta va îndepărta eficient celulele moarte de la suprafaţa pielii şi o va hidrata intens, oferindu-i un aspect sănătos.

Ingrediente: jumătate de ceaşcă de zahăr brun, 1 cană de cafea măcinată (sau chiar zaţ folosit), 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de miere.

Într-un bol, se amestecă toate ingredientele până se obţine o pastă. Se aplică pe pielea udă prin mişcări circulare, insistându-se pe zonele cu celulită, fese, coate, genunchi. Acest tratament se poate aplica de 2 ori pe săptămână.

Gomaj cu fulgi de ovăz

Ovăzul are o mare putere de curăţare a pielii, precum şi de hidratare.

Ingrediente: jumătate de ceaşcă de fulgi de ovăz, jumătate de ceaşcă de sare marină/sare roz de Himalaya, 2 linguri de ulei de măsline.

Se amestecă bine toate ingredientele, iar pasta obţinută se aplică pe pielea umedă, prin mişcări circulare. După ce ai acoperit toate zonele corpului, se lasă să acţioneze 10 minute, după care se clăteşte din abundenţă cu apă călduţă.

Sfat: După ce ai realizat exfolierea, aplică întotdeauna o cremă hidratantă.