Poţi obţine natural gene mai lungi? Iată ce te-ar putea ajuta!

Genele lungi și dese sunt un simbol al feminității de care fiecare femeie ar trebui să se bucure indiferent de vârstă. Este bine să ştii că există remedii care ajută la înfrumuseţarea lor.

image

La fel ca şi părul, genele au un proces de regenerare. „Înainte de a vorbi despre creșterea genelor trebuie să știm că zilnic cad între 1-5 gene, iar ciclul de creștere până la cădere este între 6-10 săptămâni”, explică dr. Georgiana Gheba, medic dermatolog.

Aspectul genelor poate fi influenţat de mulţi factori. Uilizarea excesivă a produselor cosmetice de calitate îndoielnică, lipsa demachierii și purtarea continuă a genelor false, cât și unele afecțiuni, precum blefarita (inflamație a pleoapelor) pot afecta sănătatea genelor. Vestea bună este că dacă acorzi mai multă atenție rutinei de îngrijire a tenului poți preveni căderea genelor. În plus, există și unele remedii care te vor ajuta să te bucuri de gene lungi și frumoase.

Uleiul de ricin+vitamina E  

Atât uleiul de ricin, cât şi vitamina E conţin compuşi care te ajută să ai gene mai lungi și mai frumoase. Ai nevoie de: 1 lingură de ulei de vitamina E și 1 lingură de ulei de ricin. Amestecă bine ingredientele, apoi toarnă într-o sticluță și agită bine. Aplică acest amestec la baza genelor în fiecare seară.

Untul de shea  

Grație conținutului nutritiv bogat, untul de shea contribuie la menținerea unor gene lungi și groase. Pentru a profita de beneficiile untului de shea, înainte de culcare, ia o cantitate mică din acesta și topește-o în palme. Apoi aplic-o cu blândețe pe genele superioare și inferioare. Lasă să acționeze peste noapte.

Uleiul de măsline  

Un compus fenolic (oleuropeină) din uleiul de măsline contribuie la creșterea părului, implicit a genelor. Pune 3-4 picături de ulei de măsline pe un bețișor cosmetic cu capăt de bumbac și aplică uleiul pe genele superioare și inferioare. Apoi, cu ajutorul unei perii speciale, încearcă să-ți pieptăni genele. După care, lasă să acționeze 5-10 minute și clătește cu apă călduță.

Uleiul de cocos  

Grație conținutului bogat de compuși minerali, vitamine și acizi grași, uleiul de cocos este foarte popular în tratamentele cosmetice. De asemenea, ajută la obținerea unor gene groase și frumoase. Aplică puțin ulei de cocos pe genele inferioare și superioare și masează ușor, înainte de culcare. Evită contactul cu ochii. Dacă observi că încep să-ți apară erupții roșii pe piele, întrerupe procedura, căci poate fi vorba de alergie la uleiul de cocos. Totuși, alergia la ulei de cocos este destul de rară.

Ceaiul verde 

Ceaiul verde poate fi un aliat de nădejde în ceea ce privește creșterea genelor. Pe lângă faptul că prezintă proprietăți antioxidante, antibacteriene și antiinflamatoare, mai conține și un polifenol (EGCG) asociat cu stimularea creșterii firelor de păr. Poți folosi ceaiul verde extern, după ce s-a răcit, aplicându-l cu ajutorul unui bețișor cosmetic pe liniile inferioare și superioare ale genelor.

Sfatul specialistului

Dr. Georgiana Gheba, medic dermatolog

Obiceiurile care pot dăuna creșterii genelor sunt: aplicarea de produse waterproof la nivelul genelor sau în zona perioculară, care se îndepărtează mai greu; cleștii pentru gene care pot duce la ruperea genelor; utilizarea unor rimeluri nepotrivite; probleme de sănătate (tiroidiene, nutriționale), smulgerea genelor. Pentru a ne menține sănătatea genelor, ne curățăm tenul zilnic cu un gel de curățare blând, iar dacă ne machiem, atunci când ne demachiem, nu frecăm agresiv zona ochilor cu discheta demachiantă, ci o menținem un minut pentru a „topi” machiajul. Optăm pentru o alimentație sănătoasă, care include proteine, fructe, legume, surse de fier, iar la nevoie putem folosi serumuri pentru creșterea genelor.

Anca-Teodora Popa