Metode de relaxare care-ţi afectează sănătatea

2 jpg jpeg

Dacă abia aştepţi să ajungi acasă şi să te aşezi în pat ca să vizionezi serialele tale preferate, mai gândeşte-te o dată. Creierul este organul cel mai afectat de stresul zilnic şi are cea mai mare nevoie de relaxare.

Privitul la televizor te supune riscului de a suferi de depresie. Un studiu recent, prezentat în cadrul Asociaţiei Americane de Sănătate Publică, a arătat că două sau mai multe ore petrecute în faţa televizorului provoacă anxietate şi te deprimă.

„Serialele şi filmele sunt o sursă bună de divertisment, dar ar trebui folosite cu moderaţie, astfel încât să nu neglijezi munca, familia sau activităţile sănătoase, precum exerciţiile fizice”, spune dr. Monita Karmakar, unul dintre conducătorii studiului. Încearcă să petreci cât mai puţin timp uitându-te la seriale şi fă mişcare după fiecare episod.

Băile cu spumă sunt preferatele tale?

Pentru a calma muşchii tăi tensionaţi, o baie fierbinte este exact ce ai nevoie. În momentul în care adaugi produse din comerţ care conţin chimicale, precum spumantul de baie, uleiurile şi gelurile parfumate, acestea acţionează negativ asupra zonei tale intime, irită ţesuturile delicate şi îţi pot favoriza apariţia infecţiilor vaginale.

Uită de reţelele de socializare seara

Momentul tău de relaxare devine nul în momentul în care îţi petreci şi aşa puţinul timp liber urmărind cât de mult se distrează apropiaţii tăi sau ce realizări au obţinut. Riscul să cazi în depresie este accentuat. Încearcă să te detaşezi de problemele din jurul tău.

Află tot ce trebuie să ştii despre stres AICI

Renunţă la beţele parfumate

Fumul emanat de beţişoarele parfumate este mult mai periculos decât cel al unei ţigări, au afirmat în urma unui studiu cercetători de la Universitatea de Tehnologie din China. Ei au constatat că fumul parfumat, care conţine particule fine şi ultrafine (dintre care unele sunt foarte toxice), poate modifica ADN-ul şi cauzează mutaţii care duc la cancer. Dacă îţi plac atât de mult şi nu vrei să renunţi la ele, arde-le ocazional şi cu fereastra deschisă. Aceleaşi concluzii sunt valabile şi pentru lumânările parfumate, care pot provoca alergii, astm şi chiar migrene.

Cum să te relaxezi în mod sănătos

Eliberează-te de stres cu ajutorul cuvintelor

La finalul zilei, adună-ţi toate gândurile pe o foaie de hârtie. În felul acesta îţi vei goli mintea şi sufletul şi nu există riscul ca cineva să râdă de tine, mai ales că ai posibilitatea ca la final să arzi foaia respectivă. Poţi să alegi şi varianta de a ţine un jurnal şi în momentele în care te simţi trist să reciteşti capitolele frumoase.

Află cum te poţi relaxa cu ajutorul exerciţiilor AICI

Respiraţia corectă

Stresul şi anxietatea provoacă o respiraţie precipitată, deoarece sub înfluenţa lor inhalezi mai mult aer şi forţezi inima să lucreze mai mult decât e necesar. Fără să-ţi dai seama, în felul acesta apar durerile de cap şi tensiunea musculară. Încearcă să-ţi încetineşti respiraţia, să ţi-o controlezi constant. Pune mâna pe abdomen şi respiră adânc. Acordă câteva secunde fiecărei răsuflări şi vei observa cum, pe măsură ce aerul iese din corp, simţi că te eliberezi treptat şi de presiunea acumulată. Este o tehnică foarte relaxantă atât pentru trup, cât şi pentru minte. Practicată des, această tehnică îţi va intra în reflex şi va fi un mod bun de a te reculege periodic.

Exerciţiul peretelui alb

Atunci când te simţi copleşit şi tensionat apelează la acest mic exerciţiu care te va ajuta să te eliberezi de toate gândurile acumulate peste zi. Imaginează-ţi un perete alb în faţa ta. Puritatea culorii te poate ajuta să te debarasezi de tot ce ai pe suflet. Transpune în spatele acelui perete toate energiile negative şi mergi mai departe.