Medicul estetician Adina Alberts ne spune cum tratăm celulita acasă - Ce să ai neapărat în casă
Deşi nu este o boală serioasă, celulita poate ajunge la stadii în care doare sau când nu te poţi afişa în costum de baie sau pantaloni scurţi. Deşi multe persoane de sex feminin apelează la medicul estetician pentru rezolvarea acestei probleme, Adina Alberts ne explică ce trebuie să facem noi acasă pentru a ameliora problema.
“Pacientele văd în noi nişte oameni care “sculptează” perfecţiunea. Dar ce ele nu ştiu e că noi le conturăm frumuseţea lor naturală, scoatem în evidenţă ceea ce ele numesc ‘corp ideal’, iar de cele mai multe ori le ajutăm să conştientizeze că de fapt “bagheta magică” se află în mâna lor. Celulita este o afecţiune care poate fi tratată la timp, eficient şi rapid, fără prea multe bătăi de cap. Dar ca oricare afecţiune, dacă o neglijăm va necesita un tratament mai lung şi mai obositor. Trebuie să comunici cu trupul tău şi să-l ajuţi să-şi exprime frumuseţea, acordându-i mai multă atenţie. E timpul să fluieri startul unei curse spre frumuseţe!”, explică specialistul pentru Libertatea.
Potrivit medicului estetician Adina Alberts, cele mai importante terapii pe care le găsiţi în clinicile de specialitate au un corespondent care poate fi întreprins la domiciliu. Pentru asta, spune specialistul, aveţi nevoie de:
1. o cutie de cremă de corp cu efect termoactiv
2. o pereche de pantaloni lungi, de neopren. În lipsa, este bună şi folia de plastic alimentară
3. mănuşă abrazivă pentru corp
4. o rola de lemn pentru masajul tălpilor
5. aparat de masaj vacuumat pentru uz casnic
Puse în paralel, endermologia poate fi înlocuită cu un masaj manual cu “frământarea” ţesuturilor sau cu masajul cu un aparat vacuumat de uz casnic, electrostimulare, cu exerciţiul fizic pe grupe musculare, mezoterapia, cu un gomaj al corpului cu o mănuşă abrazivă la duş şi apoi aplicaţii de creme cu efect termoactiv, peelingul gomaj corporal, cu saună şi băi fierbinţi, tehnicile de relaxare, cu meloterapia, cromoterapia, aromoterapia, reflexoterapia, cu masajul tălpilor cu rolele de lemn, împachetarea corporală, cu saună sau baie fierbinte urmată de aplicaţii de creme termoactive şi apoi purtarea unor pantaloni de neopren sau înfăşurarea zonelor în folie de plastic alimentară, iar hidrocolonoterapia, cu medicaţie sau ceaiuri laxative.