Măştile cu argilă verde, răsfăţ natural pentru păr

1 2 jpg jpeg

Numită şi „pământ miraculos”, argila aduce numeroase beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. Graţie conţinutului de minerale (magneziu, calciu, fier, zinc, seleniu, fosfor) şi de oligoelemente, argila are acţiune calmantă, cicatrizantă, antiseptică, tonifiantă şi purificatoare asupra pielii. De altfel, conţinutul de minerale este şi cel care determină culoarea acestei pulberi (albă, verde, galbenă, roz şi albastră).

Folosită de obicei în măştile pentru îngrijirea tenului, argila - în special cea de culoare verde - poate fi utilizată cu succes în măştile pentru păr. Ele se ,,potrivesc'' mai ales părului gras, întrucât reglează secreţia de sebum şi curăţă în profunzime firul de păr.

Iată câteva reţete de măşti cu argilă verde pentru păr!

La fel ca în cazul tenului, părul are şi el nevoie de pregătire înainte de aplicarea măştii şi anume de...gomaj! Pentru că părul are nevoie să ,,respire'', un exfoliant pe bază de pudră de migdale (măcinate) sau nucă de cocos îl va pregăti pentru aplicarea măştii.

Mască purifiantă cu argilă verde

Ai nevoie de argilă verde şi de apă pentru a o dilua. Amestecă cele două ingrediente şi aplică pasta obţinută la rădăcina firului de păr, în mod uniform, apoi masează uşor scalpul cu buricele degetelor, precum şi primii 10 cm de păr. Se lasă să acţioneze 10-15 minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Pentru un plus de strălucire, adaugă în apa de clătire sucul de la o lămâie sau câteva picături de oţet de mere. Această mască este potrivită, de asemenea, şi pentru bărbaţi.

Mască hrănitoare cu argilă verde

Masca cu argilă poate fi adaptată pentru fiecare tip de păr. De exemplu, dacă părul tau este uscat şi degradat, adaugă la masca iniţială (n.r. descrisă anterior) câteva picături de ulei de jojoba sau de argan.

Respectă întocmai paşii înainte să aplici masca pentru rezultate deosebite - gomaj, curăţare, hidratare.

De asemenea, pentru a potenţa efectul de curăţare al măştii, adaugă câteva picături de ulei esenţial de lavandă, rozmarin, salvie sau ylang-ylang. Aceste plante au efect astringent şi reglează producţia de sebum, în timp ce parfumează plăcut părul.