Măşti naturale împotriva uscării pielii

1 2 jpg jpeg

Motivele care provoacă uscarea pielii

Printre cel mai des întâlnite motive care duc la uscarea în exces a pielii se numără factorii climatici, înaintarea în vârstă, lipsa grăsimilor, consumul redus de lichide, aerul uscat, curăţarea excesivă a pielii, duşurile fierbinţi, moştenirea genetică şi dezechilibrele hormonale.

Ritual de îngrijire

Înainte de a aplica măştile naturale pentru hidratare, trebuie să ai în vedere că pielea se regenerează o dată la 6 săptămâni. De aceea, este recomandat să îndepărtezi celulele moarte săptămânal, cu ajutorul unui exfoliant blând. Acesta ajută la curăţarea şi la destuparea porilor, permiţând astfel o bună oxigenare şi o bună absorbţie a produselor pe care le foloseşti. Zaţul de cafea, zahărul brun, fulgii de ovăz, mălaiul pot fi folosite pe post de scruburi naturale.

Mască cu miere

Recomandată pentru curăţarea şi hidratarea în profunzime a tenului, masca cu miere îi oferă, in acelaşi timp, un aspect sănătos, vizibil întinerit. Cum o prepari? Într-un bol, amesteci 1 linguriţă de miere cu 1 linguriţă de zeamă de lămâie. Aplici masca obţinută pe faţă, având grijă să eviţi zona ochilor. O laşi să acţioneze 10 minute, iar la final clateşti cu apă călduţă.

Mască cu citrice

Masca cu suc de portocală şi lămâie are efect tonic asupra tenului. Stoarce zeama de la o portocală, adaugă câteva picături de suc de lămâie şi aplică amestecul obţinut direct pe faţă, cu ajutorul unui disc demachiant. După ce se usucă, clăteşte cu apă călduţă.

Mască de banane

Pentru a readuce la viaţă tenul uscat şi pentru a-i oferi o hidratare intensă, prepară-ţi acasă această mască. Curăţă o banană de coajă, pasează-i miezul, adaugă puţină miere şi întinde-o uniform pe ten. Dacă vrei, poţi adăuga şi 10 picături de zeamă de lămâie pentru a oferi strălucire tenului. O laşi să acţioneze aproximativ 15 minute, iar apoi clăteşti.