Mască de faţă cu zeolit – un produs, trei beneficii pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

Zeolitul s-a format acum câteva sute de milioane de ani şi este un aluminosilicat care nu este toxic pentru organism. În maximum opt ore se elimină din organism, nu înante de a aduce beneficii sănătăţii. Dacă ai probleme cu pielea, îţi recomand masca facială cu zeolit.

Indiferent cât de complex este ritualul tău de îngrijire, nu ai cum să te fereşti de agenţii exteriori agresivi cu tenul. Toxinele şi poluanţii găsesc o mulţime de căi să se strecoare în piele, trebuie să fii şi tu pregătit cu metode eficiente de detoxifiere.

Zeolitul are proprietăţi extraordinare de absorbire, reţinere şi eliminare a diferitelor substanţe chimice, nutritive, a ionilor, dar mai ales a toxinelor din organism. Un studiu efectuat pe animale de laborator a scos la iveală că, prin aplicare locală, zeolitul poate preveni şi stopa dezvoltarea cancerului de piele.

Ce efect are masca facială cu zeolit

Structura zeolitului poate fi asemănată cu un fagure de miere, având structura celulară microporoasă. Porii adună “bagajele” cu toxine din corp şi lasă în loc minerale sănătoase, cum ar fi potasiul care se găseşte în compoziţia zeolitului. Practic, atrage ca un magnet materialele negative pentru corp şi le înlocuieşte cu unele pozitive. Caută în magazinele naturiste zeolit 100% pur, dacă te gândeşti să prepari masca facială cu zeolit acasă.

Un preparat cu trei moduri de folosire

Amestecă o lingură cu pudră de zeolit şi două de apă, ca să obţii o pastă, pe care o întinzi pe faţă şi o laşi să îşi facă efectul timp de o oră. Cu cât stai mai mult timp cu ea pe faţă, cu atât mai bine. Aşteaptă-te ca după ce te speli bine pe faţă, să ai tenul delicat, hidratat şi porii să nu mai fie atât de vizibili.

Dacă utilizezi masca în loc de demachiant, mixează aceleaşi proporţii de ingrediente, aplică pe faţă şi spală-te după doar un minut. Nu lăsa pasta să se usuce, pentru că acest proces, efectuat zilnic, poate infuenţa în mod negativ sănătatea pielii. Dacă ţi se pare tenul uscat după demachiere, foloseşte o cremă pe bază de uleiuri de shea, de cacao, de avocado.

Poţi folosi zeolitul şi ca exfoliant. Are o textură fină, ca de nisip şi poate exfolia blând pielea. Pune o lingură de pudră de zeolit în palmă sau într-un recipient mic, şi cu ajutorul unei periuţe masează circular zonele care trebuie curăţate, evitând pielea delicată din jurul ochilor. Nu inhala pudra. Spală-te cu multă apă după acest procedeu şi alternează apa rece cu cea caldă, ca să reduci inflamaţia pielii.