Masca de faţă cu roşii tonifică pielea şi reduce liniile fine

1 2 jpg jpeg

De multe ori, pentru a-ţi face o mască de faţă care să te ajute împotriva diverselor probleme ale pielii sau care, pur şi simplu, să-ţi ofere elasticitatea şi strălucirea de care ai nevoie, nu e nevoie să cauţi mai departe de propria bucătărie. Măştile din legume sau fructe sunt uşor de făcut, ieftine şi au efecte benefice pentru pielea feţei şi a corpului. Dintre acestea, roşiile au multe calităţi de care pielea ta poate să se bucure, indiferent că ai un ten uscat, gras sau acneic. Roşiile sunt bogate în compuşi fenolici, carotenoizi şi vitamina C, care stimulează producţia de colagen, au efecte antirid şi de îndepărtare a petelor care apar odată cu înaintarea în vârstă şi te scapă de celulele moarte de la suprafaţa pielii. Iată ce combinaţii cu roşii poţi face pentru a obţine un ten catifelat şi sănătos!

Masca de faţă cu roşii şi lămâie pentru ten gras

Tenul tău străluceşte tot timpul, şi nu într-un sens bun? Roşiile sunt extrem de eficiente pentru tratarea tenului gras, deoarece ajută la micşorarea porilor şi la reducerea secreţiei de sebum. Zdrobeşte cu furculiţa o jumătate de roşie, peste care adaugi o jumătate de linguriţă cu zeamă de lămâie. Aplică amestecul pe faţa curată şi lasă-l să acţioneze 20 de minute, apoi îndepărtează-l cu apă călduţă. Roşia luptă şi împotriva coşurilor, un remediu fiind feliile de roşii aplicate pe toată faţa, timp de o jumătate de oră.

Ten uscat? Încearcă masca de faţă cu roşii şi miere!

La polul opus celor cu ten uleios se află persoanele care, indiferent de vreme, se confruntă cu o piele uscată, care ţine. Roşiile le pot fi de folos şi lor, în combinaţie cu mierea, care, în plus, contribuie şi la eliminarea petelor. Amestecă bine 2 linguri de pulpă de roşie cu 1 linguriţă de miere şi întinde mixtura pe toată faţa. După 20 de minute, spală-te cu apă călduţă.

Răsfăţ pentru tenul mixt: masca de faţă cu roşii şi avocado

Dacă îţi palce să mănânci guacamole, bazat pe avocado şi roşii, pune-ţi deoparte câteva felii şi pentru hrana tenului tău mixt. Dacă ai tenul uscat şi sensibil sau zone grase şi zone uscate, încearcă amestecul de roşie cu avocado. Tot ce ai de făcut e să zdrobeşti o felie de avocado şi două felii de roşie, să le amesteci bine şi să îţi pui amestecul pe faţă. După 15 minute, şterge-ţi faţa cu un prosop de hârtie sau spală-te cu apă călduţă.