Leg─âtura dintre incontinen╚Ťa urinar─â ╚Öi alimentele picate

incontinenta5 jpg

Tot mai multe femei se lupt─â cu incontinen╚Ťa urinar─â ╚Öi cauzele sunt multiple. Uneori, alcoolul ╚Öi alimentele picante joac─â un rol esen╚Ťial ├«n acest proces.

"Incontinen┼úa urinar─â se refer─â la pierderea involuntar─â a urinei. Este o patologie destul de frecvent─â ├«n r├óndul femeilor. Una din dou─â femei va prezenta ├«n via┼ú─â aceast─â patologie.

De multe ori, femeile aleg s─â nu ne cear─â ajutorul. Ele nu sunt instruite c─â aceast─â problem─â exist─â", a spus medicul ginecolog Bogdan Chirculescu la Antena 3.

ÔÇťAlimentele picante declan┼čeaz─â boala. Alcoolul la felÔÇŁ

Femeile pot fi afectate de-a lungul vie╚Ťii de mai multe tipuri de incontinen┼ú─â urinar─â. Avem incontinen┼ú─â urinar─â de stres, de efort sau incontinen┼ú─â urinar─â prin urgen┼ú─â mic┼úional─â.

├Än ambele situa┼úii avem acest simptom dominant de pierdere a urinei, doar c─â condi┼úiile de apari┼úie sunt diferite. ├Än cazul incontinen┼úei urinare de efort, aceast─â pierdere de urin─â apare c├ónd vezica este plin─â ┼či cre┼čte brusc presiunea abdominal─â. Cu alte cuvinte, atunci c├ónd pacienta r├óde sau tu┼če┼čte. 

Dac─â ne referim la cealalt─â patologie, cea de imperiozitate mic┼úional─â, atunci pierderea de urin─â apare ├«n contextul ├«n care s-a creat senza┼úia voluntar─â trimis─â de c─âtre creier c─â trebuie s─â mergem la baie pentru a urina ┼či nu ajungem imediat. Dac─â nu ajung imediat la baie, pacientele vor pierde urin─â. 

Via┼úa social─â se ├«nv├órte ├«n jurul unui spa┼úiu ├«ngust. Ele prefer─â s─â evite ie┼čirile. Se asociaz─â cu depresie ┼či anxietateÔÇŁ , mai spune specialistul.

V├órsta este un factor de risc. Un alt factor de risc este ┼či obezitatea. Pacientele care au un num─âr mai mare de copiii, au risc mai mare de a dezvolta aceast─â patologie.  ÔÇťAlimentele picante declan┼čeaz─â boala. Alcoolul la fel. Avem nevoie de un diagnostic clarÔÇŁ.

Incontinen╚Ťa urinar─â ╚Öi num─ârul de na╚Öteri

ÔÇťTo┼úi factorii enumera┼úi mai sus joac─â un rol important. Cauzele pot fi multiple, precum ┼či num─ârul de na┼čteri", a mai spus medicul.