Legătura dintre incontinența urinară și alimentele picate

incontinenta5 jpg

Tot mai multe femei se luptă cu incontinența urinară și cauzele sunt multiple. Uneori, alcoolul și alimentele picante joacă un rol esențial în acest proces.

"Incontinenţa urinară se referă la pierderea involuntară a urinei. Este o patologie destul de frecventă în rândul femeilor. Una din două femei va prezenta în viaţă această patologie.

De multe ori, femeile aleg să nu ne ceară ajutorul. Ele nu sunt instruite că această problemă există", a spus medicul ginecolog Bogdan Chirculescu la Antena 3.

“Alimentele picante declanşează boala. Alcoolul la fel”

Femeile pot fi afectate de-a lungul vieții de mai multe tipuri de incontinenţă urinară. Avem incontinenţă urinară de stres, de efort sau incontinenţă urinară prin urgenţă micţională.

În ambele situaţii avem acest simptom dominant de pierdere a urinei, doar că condiţiile de apariţie sunt diferite. În cazul incontinenţei urinare de efort, această pierdere de urină apare când vezica este plină şi creşte brusc presiunea abdominală. Cu alte cuvinte, atunci când pacienta râde sau tuşeşte. 

Dacă ne referim la cealaltă patologie, cea de imperiozitate micţională, atunci pierderea de urină apare în contextul în care s-a creat senzaţia voluntară trimisă de către creier că trebuie să mergem la baie pentru a urina şi nu ajungem imediat. Dacă nu ajung imediat la baie, pacientele vor pierde urină. 

Viaţa socială se învârte în jurul unui spaţiu îngust. Ele preferă să evite ieşirile. Se asociază cu depresie şi anxietate” , mai spune specialistul.

Vârsta este un factor de risc. Un alt factor de risc este şi obezitatea. Pacientele care au un număr mai mare de copiii, au risc mai mare de a dezvolta această patologie.  “Alimentele picante declanşează boala. Alcoolul la fel. Avem nevoie de un diagnostic clar”.

Incontinența urinară și numărul de nașteri

“Toţi factorii enumeraţi mai sus joacă un rol important. Cauzele pot fi multiple, precum şi numărul de naşteri", a mai spus medicul.