Îngrijeşte-ţi tenul cu iaurt şi lămâie!
Iaurtul este saţios, răcăros şi sănătos. Ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv, iar în combinaţia potrivită este util şi pentru a-ţi îngriji tenul.
Un bun exfoliant natural
Datorită acidului lactic pe care îl conţine, iaurtul oferă pielii hidratare, catifelare şi luminozitate. Masa de dimineaţa, iaurtul cu cereale, mai ales fulgi de ovăz, şi miere, se poate transforma cu uşurinţă într-un exfoliant ideal pentru tenul tău. Nu degeaba se spune că suntem ceea ce mâncăm.
Amestecă o lingură de iaurt gras, cu o linguriţă de tărâţe de ovăz sau fulgi de ovăz măcinaţi şi una de miere. După ce ai curăţat faţa în prealabil, aplică amestecul obţinut şi lasă-l să acţioneze 15 minute după care masează uşor cu mişcări circulare. La final, clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.
Remediu antiacneic
Acidul lactic nu este singurul ingredient minunat din iaurt. Pe lângă acesta regăsim şi minerale ca zincul, un element esenţial în procesul de regenerare a pielii. Are totodată rol antibacterian şi de închide porii.
Pentru a beneficia de acest secret, amestecă 3 linguri de iaurt cu 2 linguri de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă şi aplic-o pe faţă pentru cel puţin 15 minute. Apa călduţă te va ajuta să îndepărtezi cu succes masca şi te vei putea bucura mai apoi de efectele benefice.
Află de ce este important să consumi citrice pentru frumuseţea tenului tău AICI
Calmant în caz de arsuri solare
Unul dintre cele mai vechi trucuri de îngrijire a pielii după plajă este iaurtul. Aplică iaurt amestecat cu ulei esenţial de muşeţel şi lasă-l să acţioneze cel puţin 10 minute. După aceea, se recomandă a se îndepărta uşor cu apă rece.
Uită de mâinile uscate!
Tot ce ai nevoie este să amesteci câteva linguri de iaurt cu ulei de măsline şi câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Asigură-te că ai un strat suficient de gros aplicat pe mâini şi apoi înfăşoară-le în folie alimentară pentru 20 de minute.
Zeama de lămâie are efect tonic pentru ten
Dacă te regăseşti în tabăra persoanelor care au tenul gras, lămâia te poate ajuta să scapi de excesul de sebum. Atenţie însă să nu exagerezi cu acest remediu, deoarece în timp poate cauza sensibilitate!
Înainte de culcare, cu ajutorul unei dischete, aplică zeama de la o lămâie pentru maximum 3 minute, apoi clăteşte-te cu apă minerală.
În cazul în care problema ta o reprezintă punctele negre, taie o lămâie felii, aplică miere pe ele şi masează zona cu puncte negre. Pentru ca acest remediu să îţi ofere efecte maxime, se recomandă ca înainte de tratament să stai cel puţin 10 minute la aburi ca să se deschidă porii mai uşor.
Uită de cicatrici cu lămâie!
Trebuie specificat faptul că acest remediu nu se foloseşte pe rănile recente. Astfel, aplică sucul de lămâie proaspăt stors pe cicatricile de pe corp sau faţă timp de 2 săptămâni. Lasă zeama să acţioneze maximum 5 minute, apoi spală bine zona şi aplică o cremă intens hidratantă.