Fructele şi legumele, alternative pentru cosmetice. VIDEO
Afla care sunt fructele şi legumele, alternative pentru cosmetice:
Ciocolată pentru o piele mai suplă
Batonul tău favorit de ciocolată nu este doar o încântare pentru papilele gustative, ci şi pentru piele. Explicaţia? Cacaua prezentă în ciocolată ajută la hidratarea pielii, dar este şi un bun aliat când vine vorba de supleţea şi fermitatea ei. Alege ciocolata neagră deoarece are un nivel mai ridicat de flavonoide (antioxidanţi). Pentru o piele mai strălucitoare poţi apele la măştile cu ciocolată topită.
Măştile cu căpşuni revitalizează tenul
Delicioasele fructe sunt bogate în vitamina C, element esenţial pentru fermitatea pielii, dar şi pentru producerea de colagen. În plus, fructele sunt bogate şi în antioxidanţi, care ajută la stimularea memoriei. În combinaţie cu iaurt, banane, miere de albine, brânză sau ciocolată, căpşunile pot fi folosite sub formă de măşti pentru revitalizarea tenului.
Roşiile te protejează de arsuri
Pe parcursul verii, roşiile, care sunt o sursă bogată în licopen, ajută la protejarea pielii împotriva arsurilor solare. Asemenea roşiilor, uleiul de măsline aduce nenumărate beneficii pentru frumuseţea pielii. Bogat în acid oleic, uleiul de măsline are rol de protecţie a membranelor celulare, ceea ce face ca pielea să fie mai fermă şi mai suplă. În plus, vitaminele şi mineralele din uleiul de măsline protejează pielea împotriva radicalilor liberi şi reduc inflamaţiile.
Seminţele de in hidratează pielea
Micile seminţe de in sunt surse importante de acizi graşi Omega-3, acizi care ajută la prevenirea apariţiei ridurilor fine. Introduse în alimentaţie, seminţele de in au rolul de a reduce iritaţiile pielii, dar şi de a o hidrata. Beneficii pentru frumuseţea pielii aduce şi grâul integral, care conţine minerale (seleniu) necesare pentru o piele sănătoasă. Seleniul protejează pielea de daunele radicalilor liberi, dar este esenţial şi pentru elasticitatea ei.
Ceaiul de mentă, calmant şi antiinflamator
Reţeta pentru o piele frumoasă şi sănătoasă cuprinde şi ceaiul verde şi cel de mentă. Datorită proprietăţilor antiinflamatoare, ceaiurile ajută la calmarea, dar şi vindecarea problemelor pielii. Studiile în domeniu au arătat că ceaiul verde are şi rol de protecţie a pielii când vine vorba de daunele cauzate de ultraviolete.
Rodiile, ,,tratament” natural pentru piele
Sursă importantă de polifenoli (antioxidanţi), rodiile luptă împotriva radicalilor liberi vinovaţi în procesul celular de îmbătrânire şi ajută la subţierea fluxului de sânge, redând roşeaţa specifică pielii. Consumat ca atare, fie sub formă de mască, sucul de rodie oferă rezultate uimitoare pielii: ajută la tratarea problemelor pielii (pete roşii, maronii, piele uscată etc.)