Din ce cauză apare acneea corporală

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă acneea este una dintre problemele cu care ne confruntăm la pubertate, o dată încheiată această etapă a vieţii se poate întâmpla ca problema acneei să nu dispară ci din contră să se agraveze.

De fiecare dată când faci un gomaj sau freci pielea predispusă la această problemă nu faci altceva decât să împingi resturile de murdărie către porii sănătoşi, contribui la îngroşarea stratului de piele şi astfel acneea se extinde.

Se întâmplă adesea ca acneea juvenilă să lase semne vizibile atât pe tenul cât şi pe trupul tău.

Din ce cauză apare acneea corporală

Acneea facială poate avea episoade destul de dure ce te poate pune în situaţii jenante şi mai ales să îţi pierzi încrederea de sine şi în imaginea ta.

Dar dacă ai observat că acneea s-a extins şi pe celelalte zone precum braţe, spate, umeri, bazin sau picioare, atunci este cazul să iei măsuri.

În primul rând este necesară vizita la un dermatolog care să îţi recomande anumite teste pentru a afla dacă această problemă are o cauză hormonală.

Hainele, principala cauză

Deşi pare greu de crezut, hainele joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii corpului tău. Astfel că, obiectele vestimentarre pot fi responsabile cu extinderea acneei. Şi asta din cauza materialelor folosit la confecţionarea lor. Dar există acest risc şi în momentul în care acestea se freacă de piele fie din cauza surplusului de kilograme fie din cauză că sunt mult prea strâmte.

Ţine cont şi de faptul că anumite materiale pot să ofere o oarecare reacţie alergică atunci când vin în contact cu pielea ta.

În plus, transpiraţia este un alt factor care contribuie la extinderea acneei, mai ales dacă vine la pachet cu una din situaţiile de mai sus.

Rezultatul fiind acela că o zonă care transpiră mai mult şi vine în contact cu un material sintetic sau haina se freacă de piele, evită să lase pielea să respire şi în felul acesta acneea are mediul proprice pentru a se dezvolta.

Sportul şi echipamentul sportiv

Dacă mergi la sală şi observi că pantalonii tăi provoacă apariţia acneei pe fese sau picioare atunci optează pentru unii mai scurţi care să permită pielii să se aerisească şi să respire chiar şi în timpul antrenamentului.

Nu uita de hidratarea constantă şi evită pe cât posibil să iei suplimente sportive mai ales cele sub formă de prafuri care promit să te transforme într-un pacheţel de muşchi fără prea mult efort.

Obişnuieşte ca după sală să foloseşti la duş o perie de corp şi un agent de curăţare pe bază de acid salicilic pentru a curăţa pielea şi a ajuta la vindecarea acneei deja instalate.

Ideea principală fiind aceea ca orice zonă afectată să fie păstrată cât mai curată şi uscată astfel încât problema să fei ajutată să se vindece mai repede.

Alimentaţia corespunzătoare

Alimentele de tipul celor fast food sau semipreparate sunt de preferat a fi evitate cât de mult posibil şi înlocuite cu alimente sănătoase precum fructe şi legume proaspete.

Nici produsele cu un conţinut ridicat de cofeină nu trebuie să fie la îndemâna ta, mai ales cafeaua şi ciocolata. Alege să le consumi cu moderaţie şi zilnic să bei cel puţin 1.5 litri de apă.

Alge produsele bogate în fibrea care să se ocupe de tranzitul tău pentru ca astfel să elimini cât mai multe toxine şi să eviţi perioadele de constipaţie.