De ce să foloseşti mierea în tratamentele pentru piele

1 2 jpg jpeg

Scurtează timpul de vindecare a rănilor Combină mierea cu ulei de nucă de cocos sau de măsline pentru a-i spori proprietăţile de hrănire şi revitalizare a pielii în caz de răni sau intervenţii chirurgicale. Amestecă o linguriţă de miere cu una de ulei de nucă de cocos şi masează pielea câteva minute, folosind vârfurile degetelor. Mişcările circulare stimulează circulaţia sângelui şi regenerarea pielii. Acoperă cu un prosop umezit în apă fierbinte, pe care-l îndepărtezi după răcire. Regenerează pielea În combinaţie cu bicarbonatul de sodiu, mierea devine un exfoliant natural care îndepărtează celulele moarte ale pielii, ceea ce întârzie efectele îmbătrânirii. Combină 2 linguri de miere cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Aplică pasta obţinută pe faţa umedă. Masează uşor tenul, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Combate iritaţiile

Pentru tenul iritat, încearcă o combinaţie făcută dintr-o ceaşcă de iaurt, o linguriţă de miere şi 2 castraveţi raşi. Dacă ai porii dilataţi, amestecă o lingură de iaurt cu una de miere, adaugă o jumătate de măr ras fin şi puţină zeamă de lămâie. Indiferent de tratament, aplică-l pe faţă şi îndepărtează-l după un sfert de oră cu apă călduţă.

Citeşte şi: Remedii naturiste pentru coşurile sub piele

Previne şi îndepărtează coşurile

Unele tratamentele antibacteriene şi antifungice au în compoziţie miere, care are rolul de a stopa dezvoltarea bacteriilor. Mierea acţionează şi ca antiinflamator, prevenind iritaţiile şi înroşirea pielii. Acoperă cu un strat subţire de miere zonele afectate de acnee şi masează uşor. După 20 de minute, curăţă mierea cu apă călâie.