De ce e bine să cureţi patul cu bicarbonat de sodiu. Cum se procedează

image

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare simplu, dar versatil, care poate îndepărta eficient mirosurile şi ajută la igienizare.

curatenie   otet   bicarbonat   shutterstock 332852000 jpg

Bicarbonatul împrospătează și igienizează. Foto: Shutterstock

Iată cum trebuie să procedezi, pentru a igieniza patul, folosind bicarbonat, potrivit WikiWhow.

Pregătirea patului

Începe prin a îndepărta de pe pat cearșafuri, pături și plapume. Pune lenjeria de pat în mașina de spălat și spală cu detergent la cea mai fierbinte setare de apă pentru a ucide microbii.

După ce se usucă, este bine să calci lenjeria, pentru a te asigura că nu mai rămân gemeni sau bacterii.

Folosește aspiratorul ca să cureți orice murdărie, praf sau resturi de pe suprafața saltelei. Aspiră inclusiv cusăturile și pliurile din saltea pentru a îndepărta mizerii sau acarieni.

Dacă observi pete, aplică detergent pe petele de pe saltea. Folosește un produs de curățat tapițerie sau fă-ți singur unul amestecând 1 linguriță detergent de vase blând și 1 cană de apă într-o sticlă cu pulverizare. Aplicați soluția de curățare a petelor pe orice pete și tamponează zona cu o cârpă umedă.

Majoritatea petelor pe bază de proteine, cum ar fi transpirația, urina și sângele, ar trebui să se îndepărteze cu un produs obișnuit de curățare a petelor. Petele precum vinul roșu sau cafeaua pot fi mai dificil de îndepărtat și necesită un agent de curățare a petelor mai puternic.

Aplicarea bicarbonatului de sodiu

Presară 1-3 căni (208-624 g) de bicarbonat de sodiu pe saltea. O vei acoperi cu un strat generos de bicarbonat de sodiu, mai ales dacă nu a fost curățată de ceva vreme sau are un miros puternic. Acoperă întreaga suprafață a saltelei, având grijă să fie un strat uniform de bicarbonat de sodiu.

Dacă există o anumită zonă care are un miros puternic, presară mai mult bicarbonat de sodiu acolo, pentru a o neutraliza.

Ideal este să muți salteaua într/un loc în care este expusă la lumina direct a soarelui. Acesta ajută bicarbonatul de sodiu să funcționeze mai eficient.

Lăsă bicarbonatul de sodiu să acționeze timp de 24 de ore, ca să-și facă treaba.

Aspirarea bicarbonatului de sodiu

Pentru a îndepărta biocarbonatul, vei folosi capul pentru tapițerie al aspiratorului tău, la fel ca atunci când ai aspirat suprafața saltelei de praf, mizerii și acarieni.  Asigură-te că îndepărtezi riguros tot bicarbonatul, inclusiv din pliuri și cusături. Apoi, întorci salteaua și repeți procesul descris mai sus și pentru cealaltă față.

Este recomandat să cureți astfel patul de 1-2 ori pe an, pentru a-l păstra proaspăt și fără miros.