Cum se îngrijesc corect mâinile uscate

1 2 jpg jpeg

Nu doar temperatura scăzută de afară contribuie la aspectul deshidratat al pielii ci şi aerul uscat de la birou şi de acasă.

La acest factor se adaugă o hidratare necorespunzătoare care te vor face să te confrunţi cu aspectul inestetic al mâinilor fine de altă dată. Se spune că vârsta este trădată de aspectul mâinilor, la nivelul lor fiind adesea cel mai vizibil trecerea timpului.

Poţi să eviţi cu brio aceste aspecte punând în practică câteva ritualuri simple, însă de mare efect.

Primul pas: exfolierea

2 jpg jpeg

Exfolierea este primul pas în îngrijirea corpului tău şi nu trebuie trecută cu vederea. Deşi în această perioadă nu este recomandat să apelezi la ea prea des, odată pe săptămână este necesară dacă vrei să eviţi deshidratarea lor.

Prin exfoliere se îndepărtează celulele moarte de la nivelul pielii, pregătindu-le pentru următorul pas şi anume hidratarea.

Pentru a avea parte de o exfoliere corectă care să nu fie agresivă cu pielea ta, cel mai indicat ar fi să apelezi la gomaje naturiste făcute în casă din coajă de portocală la care să adaugi o fiolă de vitamina E, la zaţul de cafea amestecat cu miere de albine şi ulei de măsline sau argan până obţii o pastă.

Pasul doi: hidratarea

2 jpg jpeg

Nu ar trebui să îţi lipsească din geantă niciodată o cremă intens hidratantă de mâini. Nu te sfii să o aplici ori de câte ori te speli pe mâini sau te confrunţi cu senzaţia de piele uscată la nivelul mâinilor.

Înainte de a ieşi din casă asigură-te că ai aplicat o cremă potrivită tipului tău de ten, poţi de asemenea să optezi pentru un produs cu acţiune anti-ageing, stimularea regenerării celulare sau doar intens hidratant.

Ritualul de îngrijire al pielii trebuie să fie asemănător spălatului pe dinţi.

Află ce conţin cele mai bune măşti pentru mâini AICI

Pasul trei: masca pentru mâini

Dacă la nivelul tenului poţi să aplici o mască de 2 ori pe săptămână, la nivelul mâinilor o dată pe săptămână este mai mult decât suficient în această perioadă.

În cazul în care nu ai la îndemână o mască, apelează cu toată încrederea la uleiul de măsline. Un execelent hidratant, mai ales dacă îl aplici pe mâini imediat după ce ai parcurs primul pas, exfolierea.

Lasă-l să acţioneze 10-15 minute, timp în care este indicat să ţii mâinile în mânuşi de bumbac pentru a intensifica procesul de hidratare.

Nici ceara de mâini nu este de evitat.