Cum să te menții fresh pe timp de vară

Se apropie, cu pași repezi și siguri, zilele acelea călduroase de vară în care, chiar și la umbră, simți că nu mai ai aer. Mai mult decât atât, te simți stors de energie și simți că tot ce vrei este să stai la umbră, să lenevești, așteptând o briză de răcoare.

image

Cu toate acestea, task-urile zilnice nu trebuie amânate. Deadline-urile se apropie, motiv pentru care trebuie să găsești opțiuni pentru a te energiza și a te pune pe treabă. Indiferent de anotimp, trebuie să fii mereu pregătit pentru a face față, cu brio, unei noi zile de muncă.

Descoperă câteva sfaturi privitoare la cum să te menții fresh pe timp de vară.

1.      Bea multă apă

Poate suna ca un sfat banal, dar puține persoane beau îndeajuns de multă apă. Cantitatea zilnică recomandată este de minimum 2 litri, însă un procent nesemnificativ din populație bea, într-adevăr, această cantitate. Unora, pur și simplu, li se pare mult prea mult.

Așadar, poate vara este anotimpul cel mai potrivit în care să adopți acest comportament. Transpirația deshidratează, motiv pentru care organismul are nevoie de un surplus de lichide. Ține lângă tine o sticlă cu apă, astfel cu siguranță nu vei uita să te hidratezi.

2.      Mănâncă multe fructe și legume

În zilele de vară, încearcă pe cât posibil să eviți mesele pline mâncăruri care, în general, necesită mult timp pentru a fi digerate. Mâncă ceva ușor, cum ar fi fructe reci și legume. O salată de fructe, asezonată cu puțină înghețată, se potrivește excelent zilelor călduroase de vară.

Pe lângă o cană de cafea Lavazza, legumele și fructele pot reprezenta surplusul de energie de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini, fără probleme, sarcinile zilnice. Bogate în vitamine, minerale, acestea echilibrează deficientele electrolitice datorate transpirației.

3.      Fă dușuri reci

Deși ar putea suna ciudat, dușurile reci nu doar că sunt foarte potrivite pentru a te mai răcori, dar sunt și extrem de benefice pentru sănătate. Există studii științifice care dovedesc asocierea dintre practicarea cu regularitate a dușurilor reci și scăderea riscului de a dezvolta diferite boli.

Bineînțeles, dușurile nu trebuie să fie foarte lungi și nici cu apă rece ca gheața. Prin contactul cu apa rece, chiar și pentru scurt timp, are loc termoreglarea corporală. Iar tu te vei simți mult mai fresh spre deosebire de cazul în care ai fi făcut duș cu apă caldă.

4.      Lasă pielea să respire

Dacă lucrezi de acasă, poate ar trebui să-ți mai lași, din când în când, pielea să respire. În confortul propriei locuințe, nu este nimic greșit în a fi o persoană lipsită de inhibiții. Astfel, corpul tău nu va mai întâlni bariera textilă când vine vorba de a elimina din căldura excesivă.

Hainele ude de transpirație pot, de fapt, chiar să dăuneze integrității pielii. În sine, transpirația conține compuși și substanțe minerale care acidifiază suprafața pielii, favorizând astfel accesul pentru numeroase tipuri de bacterii oportuniste.

Într-adevăr, vara este un anotimp foarte călduros și multe zile pot fi deosebit de sufocante. Cu toate acestea, pentru a te menține fresh, încearcă să bei mult apă și să te ocupi de activitățile mai solicitante din punct de vedere fizic în prima parte a zilei sau seara, dacă ai timpul necesar.