Cele mai frecvente greşeli pe care le facem când ne spălăm

Cele mai frecvente greşeli pe care le facem când ne spălăm
 jpeg

Există o listă scurtă cu greşeli făcute, poate din neştiinţă, poate din grabă. Cert este că trebuie să eviţi să mai practici aceste obiceiuri, dacă te afli în categoria celor vizaţi.

Greşeli pe care le facem când ne spălăm. Timp prea mult petrecut la duş

Dacă îţi plac duşurile lungi şi fierbinţi, ca multora, de altfel, trebuie să ştii că acest obicei favorizează uscarea pielii şi apariţia mâncărimilor şi iritaţiilor. În mod ideal, un duş nu ar trebui să depăşească durata de zece minute. Dacă poţi, în timpul spălării, alternează jeturile de apă caldă cu apă călăie spre rece, ca să tonifiezi pielea şi să obţii un efect cardio asupra organismului.

Freci pielea cu bureţi abrazivi

Chiar dacă te grăbeşti, încearcă să nu freci pielea cu buretele, apoi cu prosopul. Dermatologii atrag atenţia că aceste obiceiuri sunt nocive pentru piele, grăbesc ridarea acesteia şi pot creşte riscul de apariţie a eczemelor.

Greşeli pe care le facem când ne spălăm. Foloseşti produse de curăţare în exces

În filme vedem secvenţa căzii pline de spumă, dar în realitate acest cadru este de-a dreptul toxic pentru sănătate. În produsele care oferă efect spumant sunt substanţe chimice periculoase pentru piele şi sănătate. În locul gelurilor de duş din comerţ foloseste uleiurile esenţiale cu efecte emoliente şi de hidratare asupra pielii.

Încerci multe produse în timp scurt

Regula aceasta ar trebui specificată la fiecare clip publicitar care se referă la produse de înfrumuseţare. Din dorinţa de a descoperi produsul perfect pielii tale, rişti să sensibilizezi tenul şi să-l expui unor probleme serioase, care îşi pot găsi soluţii doar în cabinetului unui dermatolog bun. Dacă foloseşti timp îndelungat unele produse, permiţi pielii să se adapteze, iar bariera naturală de protecţie nu va avea de suferit.

Preferi apa fierbinte

Atunci când faci duş, foloseşte apa caldă, nu fierbinte, pentru a nu usca şi mai tare pielea, dacă te confrunţi cu acest neajuns. E adevărat că duşurile lungi şi fierbinţi acţionează ca un pansament pentru trup şi suflet, mai ales după zile aglomerate sau ploioase, dar pentru piele pot face mai mult rău decât bine.