Cele mai bune trucuri pentru a renunţa la fumat

1 2 jpg jpeg

Când vrei să iei o decizie dar nu ştii dacă este corectă sau nu alege să faci o listă cu argumente pro şi contra şi apoi trage linie. Fie că este din cauza banilor, a mirosului ce se imprimă în haine sau în păr, fie pentru că vrei să te bucuri de o viaţă sănătoasă, oricare din aceste motive are nevoie de câţiva paşi pentru a reuşi.

Stabileşte o dată anume

Cel mai bine ar fi dacă ţi-a trecut această ideea prin cap să te opreşti în momentul următor şi să nu mai fumezi. Dacă nu eşti totuşi convins mai uită-te odată pe lista ta la argumente atât la cele pro cât şi la cele contra.

Poţi să alegi o zi din calendarul tău de pe perete şi să o defineşti ca ziua încetării precum găseşti în orice fel de contract. Ţine lista de argumente lângă tine şi citeşte-o cât de des poţi, o să observi la un moment dat că zilnic îţi vor apărea mai multe motive cu privire la ideea ta.

Ai grijă la cumpărături

Dacă până acum obişnuiai să cumperi câte un cartuş de ţigări când mergeai la cumpărturi, alege de data asta să te limitezi la un singur pachet. Nu lua pachetul cu tine dacă ieşi în oraş, asigură-te că poţi să fumezi acel pachet în cât mai multe zile, în felul acesta vei rări numărul tigărilor zilnic.

Ce zici de un abonament la sală?

Fumatul cu sportul nu face casă bună. Dacă te hotărăşti să îţi faci un abonament primul antrenament acrdio ţi se va părea cumplit de greu deoarece nu vei avea rezistenţa necesară iar vasele de sânge fiind afectate de anii de fumat din spate vor îngreuna circulaţia sangvină astfel vei obosi mai repede. NU te da bătut, ţine-te de abonament până la final, nu fuma înainte de antrenament, după nu vei simţi nevoia de ţigară din contră vei avea mai multă energie şi bună dispoziţie şi chiar vei dormi mai bine. Asigură-te în schimb că bei suficientă apă.

Înlocuieşte ţigara cu altă plăcere

Fie că este vorba de a savura un ceai sau un joc, o plimbare prin parc alături de animalul de companie, bea un pahar cu apă cu ghimbir, mestecă o gumă sau alege să faci câteva exerciţii de respiraţie.

Dacă eşti acasă dă drumul la muzica ta preferată şi fă câteva exerciţii de stretching, pillates sau felul preferat de mâncare.

Încearcă să amâni cât mai mult posibil momentul aprinderii unei noi ţigări.

Potrivit site-ului rd.com în zilele în care eşti cu adevărat fericit nu vei simţi nevoia de a-ţi aprinde o ţigară. Concentrează-te pe celelalte plăceri ale vieţii tale.

Data din calendar

Dacă ai ajuns la data stabilită iniţial aruncă tot din casă ce are legătură cu fumatul, chibrite, scrumieră, pachete ascunse de ţigări. Ia o cutie goală şi pune-o la vedere, de fiecare dată când vrei să te duci să cumperi un nou pachet pune banii de ţigări în cutia respectivă. Vei observa că într-un timp foarte scurt vei avea resursele necesare pentru vacanţa atât de mult amânată sau pentru perechea de pantofi după care tânjeşti.

Renunţă la cofeină

Cel puţin 2 luni după ce ai renunţat la ţigări alege să consumi cafea fără cofeină, aceasta poate fi responsabilă de starea de nervozitate din organism care te va face să te reapuci de fumat.

Alege să consumi seminţe sau un fruct când simţi nevoia de tutun. Pregăteşte un ceai şi savurează-l încet această acţiune va fi ărecum un burete în creierul tău şi vei uita de ţigară.

Evită cel puţin la început să mergi în spaţiile în care se fumează, alege plimbarea în schimb. În loc să ieşi în pauză la servici la ţigară alege să îţi ţii ochii închişi câteva minute să se odihnească mai ales dacă lucrezi mult la calculator sau să faci o mică plimbare să te dezmorţeşti.

Dacă faci parte din persoanele recidivate nu te panica, încearcă până ajungi la rezultatul scontat. Este greu dar nu imposibil. Bucură-te de sănătatea ta făcând mişcare!