Cele mai bune trucuri de îngrijire a părului alb

1 2 jpg jpeg

Procesul de albire a părului este unul firesc, odată cu înaintarea în vârstă, fiindcă producţia de melanină (pigment care dă culoarea părului) devine din ce în ce mai scăzută. Odată cu albirea, firele de păr sunt mai fragile, de aceea au nevoie de o îngrijire atentă, astfel încât să îşi menţină vitalitatea. Firele albe se rup mai uşor, iar părul devine uscat, de aceea ai nevoie de şampon, balsam şi măşi hidratante. Ce să faci ca firele de păr să nu devină galbene Părul alb poate să capete o nuanţă gălbuie, mai ales dacă ai avut părul blond, ceea ce îi dă un aspect tern şi inestetic. Ca să previi îngălbenirea firelor de păr, foloseşte o dată sau de două ori pe lună un şampon care are pigmenţi de neutralizare, în tonuri de violet sau albastru, astfel încât să neutralizeze culoarea galbenă a firelor de păr. În restul timpului, este bine să foloseşti un şampon natural, din plante. De asemenea, poţi apela şi la remediile naturale. Preapară o soluţie dintr-o lingură de oţet din mere şi 200 ml de apă, cu care să îţi clăteşti părul, după fiecare spălare pe cap. Foloseşte măşti de protecţie Pentru că părul alb este, de obicei, mai fragil şi mai uscat, este indicat să foloseşti măşti protectoare, cel puţin o dată pe săptămână. O mască foarte eficientă este cea obţinută din 5-6 picături de ulei de cătină (bogat în vitamine şi minerale), 5-6 picături de ulei de nucă de cocos şi din 1-2 gălbenuşuri. Amesteci bine ingredientele într-un bol, după care distribui pe tot părul şi laşi să acţioneze 10 minute, după care te speli pe cap. Ce coafură să aleg? În ceea ce priveşte tunsorile potrivite, cel mai indicat este ca părul să fie scurt, astfel încât să îţi permită o coafură lejeră. De asemenea, părul scurt este mai puţin pretenţios în ceea ce priveşte îngrijirea, faţă de părul lung. Cum ascunzi firele albe Dacă ai doar câteva fire de păr alb şi vrei ca acestea să nu se mai observe, poţi apela la soluţii naturale pentru vopsirea acestora. Poţi prepara o soluţie din coji de nuci verzi.

Pui la fiert o mână de coji de nuci, iar apoi ţii părul în apa în care acestea au fiert, aproximativ 20 de minute. Astfel, vei reuşi să acoperi firele albe, iar părul tău să capete o nuanţă frumoasă, arămie.

Procesul de alibre a părului poate fi încetinit dacă apelezi la lămâie. Amesteci zeama de lămâie şi ulei de nucă de cocos, în cantităţi egale, apoi aplici pe scalp şi pe firul de păr. Laşi să acţioneze o jumătate de oră, după care te clăteşti bine cu şampon. Remediul poate fi utilizat de 2 ori pe săptămână.

- în cazul unei expuneri prelungite la soare, foloseşte produse de îngrijire a părului care să aibă factori de protecţei UVB.

- nu folosi în exces ceară pentru păr, pentru că aceasta ar putea duce la îngălbenirea firelor de păr.

- pentru a te pieptăna, foloseşte o perie cu peri naturali