Cele mai bune tratamente faciale

1 2 jpg jpeg

Îţi sărim în ajutor cu câteva idei de măşti naturiste adaptate nevoilor pielii, dar mai ales bogate în vitamina C, un ingredient care stimulează producţia de colagen, previne îmbătrânirea prematură şi formarea ridurilor, şterge petele şi uniformizează!

Cele mai bune tratamente faciale - mască anti-îmbătrânire pentru pielea obosită

Ai nevoie de: 2 kiwi coap­te, deco­jite, o lingură de iaurt.

Mod de preparare: Zdro­beşte kiwi cu furculiţa, adau­gă iaurtul, amestecă până la omogenizare. Aplică pas­ta obţinută pe faţă şi pe gât (pielea trebuie să fie curată), lasă să ac­ţio­neze 30 de minute, apoi clăteşte cu apă calduţă.

Cele mai bune tratamente faciale - mască pentru tenuri grase/seboreice

Această mască absoarbe toxinele şi grăsimea în exces din piele, curăţă, calmează şi strânge porii.

: 2 linguri de grepfruit proaspăt stors, argilă.

Mod de preparare: A­mes­tecă su­cul de grape­fruit cu argila, până se trans­­formă într-o pastă groasă. Întin­de-o pe faţă. Se lasă până se usucă, apoi se în­depărtează cu apă rece.

Cele mai bune tratamente faciale - mască pentru tenul uscat şi tern

Această mască hidratează intens, întinde ridurile şi are efect de albire a pielii.

: 2 felii de roşie coaptă, 2 felii de castravete, un vârf de cuţit de turmeric, o lingură de miere, o lingu­riţă de făină de năut (sau de grâu).

Mod de preparare: Pasează feliile de roşie cu furculiţa, dă castravetele pe răzătoarea mică şi amestecă-l cu roşia. Adaugă apoi mierea, făina şi un vârf de cuţit de turmeric. Aplică preparatul pe faţă şi pe gât, lasă-l să ac­ţioneze 20-25 de minute, apoi clăteşte faţa cu apă călduţă.

Cele mai bune tratamente faciale - mască pentru tenul pătat

Această mască hidratează, hrăneşte şi împrospătează pielea. De asemenea, redă luminozitatea pielii şi estompează petele.

: 4 bucăţi de papaya bine copt şi decojit, o lingură de miere.

Mod de preparare: Pasează bucăţile de papaya cu ajutorul unei furculiţe, adaugă mierea şi ames­­tecă. Aplică pasta obţinută pe faţă şi pe gât, lasă să acţioneze 30 de mi­nu­te, apoi clăteşte.