Cele mai bune materiale pentru lenjeria intimă

1 2 jpg jpeg

Atunci când îşi aleg lenjeria intimă, femeile tind să fie influenţate de factorul estetic şi mai puţin de calitatea materialului din care este realizată piesa sau de confortul pe care îl asigură.

Totuşi, calitatea materialelor din care este confecţionată lenjeria intimă ar trebui să primeze în detrimentul atractivităţii, avertizează medicii ginecologi. În caz contrar, ne putem alege cu diferite infecţii vaginale sau ale pielii.

Iată, aşadar, care sunt cele mai bune materiale pentru lenjeria intimă!

Cele mai bune materiale pentru lenjeria intimă - bumbac natural

Bumbacul este o fibră naturală, având culoarea crem la origine, însă tratat cu o soluţie de hidroxid de sodiu poate capătă diferite culori, putându-se albi şi cu ajutorul antioxidanţilor.

Fibra de bumbac nu prezintă elasticitate, însă se mulează perfect pe corp. Acest material prezintă unul dintre cele mai mari avantaje şi anume faptul că nu produce iritaţii, conferă pielii lejeritate, fiind foarte moale şi rezistent în combinaţie cu alte fibre.

Este singurul material indicat persoanelor care suferă de infecţii ale aparatului genital sau predispuse spre astfel de afecţiuni. Fiind o fibră naturală, bumbacul permite pielii să respire şi nu lasă loc senzaţiei neplăcute de transpiraţie.

Iritaţiile pot apărea doar din cauza lenjeriei prea strâmte, pe când celelalte probleme sunt provocate sau întreţinute de mediul umed şi cald favorizat de lenjeria sintetică sau de migrarea unor bacterii specifice zonei anale înspre zona genitală.

Poartă un slip lejer, din bumbac natural. Pe timpul nopţii ar fi bine să renunţi de tot la lenjerie. Lenjeria intimă se face vinovată de afecţiuni genitale serioase precum vaginită, candidoza sau dermatită alergică vulvară.

Cele mai bune materiale pentru lenjeria intimă - dantela

Articolele de lenjerie intimă din dantelă reprezintă piesa de rezistenţă din garderoba intimă a oricărei femei. Dacă vorbim de dantelă naturală, aceasta lasă pielea să respire şi nu afectează în niciun fel sănătatea femeii, mai ales dacă este confecţionată în combinaţie cu bumbac.

Ce materiale să eviţi

Fibrele sintetice precum elastanul, poliamida, lycra sau poliesterul sunt materiale utilizate frecvent la confecţionarea articolelor de lenjerie intime, însă trebuie evitate, deşi au un grad crescut de elasticitate şi durabilitate.

Deşi foarte comode, ele nu lasă pielea să respire şi pot provoca diferite iritaţii ale pielii sau chiar boli.