Ce trebuie să ştii dacă alegi tatuarea sprâncenele
Tatuarea sprâncenelor se adresează mai multor categorii de femei, fiind potrivită în varii situaţii. Din prima categorie fac parte cele care, odată cu vârsta, în urma pensatului incorect ani la rând, din cauza unei afecţiuni (alopecie) sau a unui accident au început să aibă sprâncene din ce în ce mai rare, în cea de-a doua categorie încadrându-se cele care îşi doresc să arate mereu bine şi să fie în permanenţă machiate. Aşadar, în funcţie de motivaţia fiecăreia, tatuarea sprâncenelor poate fi privită ca o procedură de redare a feminităţii sau care te ajută să scuteşti timp preţios.
Tatuarea sprâncenelor. Ce tehnici se folosesc
Tatuarea sprâncenelor, numită mai nou micropigmentare poate fi realizată prin intermediul mai multor tehnici, şi anume: microblading (umplerea spaţiilor goale prin desenarea fir cu fir), tehnica ombre (imită accentuarea sprâncenelor cu fard, cu o trecere graduală de la o nuanţă mai deschisă, spre una mai închisă) şi micropowdering (tehnică de machiaj permanent, cu efect pudrat). Nu trebuie să te îngrijorezi că sprâncenele tale vor trebui rase înainte ̶ tehnicile folosite sunt doar pentru a umple golurile existente. Dacă este nevoie, acestea vor putea fi combinate între ele, pentru un efect cât mai natural.
Cum se realizează
Înaintea şedinţei de tatuare a sprâncenelor va avea loc o consultaţie, în care dermopigmentistul va explica amănunţit întreg procesul. Împreună cu acesta, se vor alege cea mai potrivită nuanţă (cât mai apropiată culorii naturale a firelor de păr) şi forma sprâncenelor. O şedinţă durează aproximativ 1-2 ore.
De la caz la caz, în funcţie de tipul de ten al fiecărei femei şi de cât de uşor este asimilat pigmentul, rezultatul poate dura între 1-2 ani, estompându-se treptat, ca la final să dispară complet.
Perioada de vindecare
Imediat după tatuare nu te vei putea bucura încă de forma finală a sprâncenelor. De ce? Pentru că, în perioada de vindecare, zona sprâncenelor va căpăta o culoare mult mai închisă decât aşa cum va arăta la final. În plus, în câteva zile pielea se va exfolia, lucru care nu va afecta însă desfăşurarea activităţilor zilnice, deoarece procesul va fi aproape insesizabil de cei din jur. La recomandarea dermopigmentistului, zona tatuată va trebui masată uşor cu o cremă specială. Solarul, sauna, înotul sau orice altă activitate care implică transpiraţie abundentă vor fi evitate, cât şi praful. Dacă este necesar, după perioada de vindecare va urma retuşul, pentru a ajusta mici detalii.
Ca orice altă procedură de înfrumuseţare, tatuarea sprâncenelor poate implica şi anumite riscuri. Acestea pot fi obţinerea unei forme care nu avantajează trăsăturile, apariţia alergiilor în cazul în care substanţele folosite nu sunt de calitate, folosirea unei culori nepotrivite (prea deschisă sau prea închisă). De aceea, este bine să se aleagă cu grijă dermopigmentistul şi salonul unde se va efectua procedura.
„Dintre toate tipurile de tatuare ale sprâncenelor, micropigmentarea este o tehnică de ultimă generaţie care presupune redesenarea firelor de păr din sprânceană, imitându-le perfect culoarea, grosimea şi orientarea, creându-se astfel impresia de sprânceană naturală. Cu ajutorul acesteia se pot umple golurile din sprânceană, se pot masca cicatrici şi pot fi retuşate tatuaje mai vechi, fără a deteriora firele de păr naturale. Prin tehnica repigmentării se realizează corecţii de culoare, de formă şi de poziţionare a sprâncenelor, dând impresia de lifting la nivelul feţei. Un aspect de care trebuie ţinut cont este folosirea obligatorie a pigmenţilor organici sintetici, care nu provoacă alergii şi nu conţin oxid de fier – ceea ce înseamnă ca nu se vor transforma în alte culori, în timp“, e de părere Ilinca Ţurcanu, dermopigmentist.