Ce să porţi vara asta ca să nu transpiri în exces

1 2 jpg jpeg

Dacă femeile mai scapă cât de cât de căldură pentru că poartă tot felul de rochiţe, fustiţe şi pantaloni de diferite mărimi, ei bine, bărbaţii, fie iarnă, fie vară, nu scapă de pantaloni.

În afară că în acest anotimp transpirăm mai mult şi trebuie să bem mai multe lichide, pentru a ne hidrata, putem cumva păcăli soarele cu ajutorul anumitor materiale. Datorită lor nu ne încingem şi astfel nu transpirăm.

Fibrele de bambus şi fibrele Lyocell

Specialiştii spun că hainele în care pielea respiră cel mai uşor sunt acelea confecţionate din fibre de bambus şi din lyocell. Hainele din fire de bambus rezidă în timp şi chiar dacă sunt spălate de foarte multe ori, acestea au 3 mari calităţi – sunt antibacteriene, hipoalergice şi au rol dezodorizant.

Fibrele Lyocell sunt produse cu ajutorul regenerării celulozei. Ele sunt obţinute printr-un proces de dizolvare şi filare în solvent organic, fără formarea de compuşi derivaţi. Aceste fibre sunt unicele care prezintă în stare umedă o rezistenţă mai mare decât a fibrei de bumbac. Fibrele numite Lyocell sunt mult mai elastice, chiar şi faţă de bumbac. În afară de cele 2 menţionate mai sus, experţii recomandă să porţi haine din fire naturale, cum ar fi cele din bumbac, in, mătase, cânepă.

Croiala şi culoarea hainelor

Dacă porţi un articol vestimentar foarte strâns pe corp mai mult ca sigur te vei încălzi în el. Când e cald afară, ar trebui să porţi haine care sunt comode, adică mai lărguţe ca să respire pielea. De asemenea, un alt aspect de care trebuie să ţii cont este culoarea îmbrăcămintei pe care o porţi. Spre exemplu, află că dacă alegi să te îmbraci cu articole vestimentare închise la culoare (negru, albastru închis), acestea absorb căldura, iar cele de culori deschise o reflectă.

Ştiai că...

...razele soarelui pot trece prin anumite haine? Aşadar, cu cât sunt mai subţiri şi mai transparente hainele, cu atât pielea va avea de suferit dacă vei sta mult la soare.

Renunţă la materialele sintetice

Evită pe cât posibil să te îmbraci cu haine din nailon, acryl, poliester, vinyl, fleece, ele te fac să transpiri foarte tare. Probabil în ţara noastră sunt puţine persoane care poartă lână vara, însă dacă e din fibre naturale adică din blana animalelor aceasta este mai bună decât materialele din fire sintetice. De asemenea, hainele pentru sportivi care sunt special concepute ca să nu transpiri, deşi sunt din fibre sintetice sunt totuşi considerate mai presus de cele din nalon, poliester.