Ce cremă de corp ţi se potriveşte

1 2 jpg jpeg

Produsele care curăţă şi apoi hidratează sunt cele mai potrivite pentru sănătatea pielii, în special pentru cea cu tendinţe de uscare. O cremă hidratantă acţionează prin păstrarea umidităţii în stratul exterior al pielii, acţionând însă şi către cel interior. Glicerina, proteinele, ureea şi câteva vitamine sunt cele care ajută la atragerea apei în stratul exterior al pielii.

• Uită-te pe etichetă şi ai grijă ca printre primele ingrediente active să se regăsească: lanolina sau glicerina. Dacă produsul conţine glicerină într-o proporţie mai mare cu atât mai bine, deoarece este mai puţin probabil să provoace reacţii alergice în comparaţie cu lanolina.

• Foloseşte o cremă hidratantă cu retinol înainte de culcare. Această formă a vitaminei A acţionează prin creşterea vitezei cu care celulele pielii se modifică în prezenţa apei (umidităţii). Totuşi, foloseşte cu moderaţie acest produs, pentru că poate provoca iritaţii, roşeaţă şi uscăciune.

• În cazul în care ai pielea foarte uscată, ia în considerare o cremă dermatocosmetică. De pildă, produsele cu acid lactic (AHA) înmoaie stratul superior al pielii. Ţine cont de tipul de piele Dacă ai pielea sensibilă, alege produsele hipoalergenice. Pentru pielea grasă, trebuie evitate uleiurile, iar dacă ai pielea uscată, alege un produs ceva mai gras. Pentru cea mixtă, optează pentru o cremă hidratantă uşoară. Iată şi alte sfaturi: Pielea uscată

Pe timpul lunilor de iarnă va trebui să te dai cu un produs gras, care să hidrateze în profunzime. Cumpără o loţiune de corp pe bază de glicerină, acizi alfa hidroxi şi lanolină sau vaselină. În sezonul cald, foloseşte creme cu o textură ceva mai aerată, mai puţin compactă.

Nu implică prea multă bătaie de cap şi poate fi considerată cea mai norocoasă dintre tipurile de piele. Tocmai de aceea însă, tinde să fie şi cea mai negljată, în timp. După duş, indiferent de sezon, dă-te cu o loţiune hidratantă uşoară. Faptul că nu întâmpini probleme de altă natură nu scuză lipsa unei hidratări regulate.

Te poate „păcăli” destul de uşor şi ai putea crede că nu mai ai nevoie de hidratare, din cauza sebumului în exces, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Atât pentru faţă, cât şi pentru corp, ia în considerare utilizarea unui hidratant fără ulei în compoziţie şi cu o textură uşoară. Dacă nu ştii ce să alegi, dermatologul tău îţi poate oferi câteva sugestii.