Alimente cu efect reparator pentru piele

1 2 jpg jpeg

Căpşuni

Observi că tenul tău şi-a pierdut in fermitate? O mască de fructe poate schimba situaţia.

Ai nevoie de 4 căpşuni, 5 boabe de strugure, o jumătate de pară, alta de măr, 30 ml de suc de portocale. Din toate prepari o pastă omogenă pe care o aplici pe faţă, peste un strat subţire de miere. Laşi masca să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşti cu apă călduţă.

Migdale

Pentru exfolierea tenului, nu ai nevoie neapărat de produse speciale din comerţ. Îţi poţi face propria soluţie exfoliantă din 2 linguri de migdale măcinate, 2 linguri de lapte, 2 de făină şi o jumătate de lingură de miere?

Pasta obţinută o foloseşti la masarea tenului. Aştepţi 15-20 de minute, apoi o îndepărtezi cu apă călduţă.

Castraveţi

Pentru a scăpa de cearcăne, aplică de mai multe ori pe săptămână, timp de 20 de minute cataplasmele cu castraveţi raşi sau comprese cu macerat de muşeţel.

Dacă alegi varianta a doua, pune la macerat pentru 24 de ore 50 de grame de flori de muşeţel în 100 de ml de apă minerală. În fiecare dimineaţă, aplică pe cearcăne comprese îmbibate cu acest macerat timp de un sfert de oră.

Muşeţel

Tot muşeţelul este un leac de reţinut dacă vrei să te demachiezi cu un produs natural care hidratează tenul şi favorizează regenerarea pielii.

Amestecă 2 linguri de flori de muşeţel, 100 ml de lapte şi 100 g de smântână. Adaugi peste ele puţină apă fierbinte şi le pui pe foc mic 30 de minute. Răceşti amestecul, strecori laptele şi-l păstrezi la frigider.

Pont

Îl poţi aplica nu doar dimineaţa, ci şi seara.