8 tratamente naturiste cu ouă pentru piele şi păr

1 2 jpg jpeg

Ouăle conţin proteine care ajută la repararea ţesuturilor, fiind şi o sursă bogată de luteină, un compus care menţine pielea hidratată şi tânără. Iată câteva tratamente cu ou pentru îngrijirea pielii şi a părului, pe care le poţi realiza la tine acasă!

Loţiune tonică naturala pentru ten

Albuşul de ou concentrează proprietăţi care ajută la tonifierea şi iluminarea tenului, în timp ce elimină impurităţile care se acumulează în pori.

Cum se utilizează? Bate albuşul de ou şi aplică spuma obţinută pe faţa curată, evitând zona ochilor. Clăteşte tenul cu apă călduţă după 20 de minute.

Remediu naturist pentru pungile de sub ochi

Pungile de sub ochi şi cearcănele dau un aspect obosit şi opac tenului. De aceea, este important să dormi suficient şi să te hidratezi corespunzător zi de zi (cel puţin 8 pahare de apă zilnic).

Totodată, poţi apela la următorul truc: aplică cu ajutorul unei dischete demachiante un strat fin de albuş de ou pe zonele afectate şi lasă să acţioneze timp de 10 minute înainte de clătire.

Mască pentru pielea grasă

Tenul gras este poate fi inestetic dacă nu este îngrijit corespunzător şi este predispus la apariţia mai multor tipuri de acnee. Albuşul de ou este un remediu excelent pentru reglarea pH-ului pielii, cât şi pentru diminuarea excesului de sebum, în timp ce curăţă porii în profunzime.

Cum se utilizează? Se bate un albuş de ou şi se adaugă 3 linguri de fulgi de ovăz, iar amestecul se aplică de faţă, gât şi decolteu. Masează uşor pielea şi lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască naturala pentru pielea uscată

Oul este de asemenea o sursă de acizi graşi şi vitamine, iar gălbenuşul de ou este un tratament excelent pentru persoanele cu piele uscată.

Cum se utilizează? Se amestecă un gălbenuş de ou cu o linguriţă de ulei de măsline şi una de suc de lămâie. Se aplică uniform pe faţă şi se lasă să acţioneze 15 minute.

Balsam natural pentru păr

Oul face minuni pentru părul uscat şi deteriorat. Prin alăturarea cu alte ingrediente, oul poate acţiona ca un balsam pentru păr, făcându-l mai moale, mai uşor de pieptănat şi mai strălucitor.

Cum se utilizează? Se amestecă un ou întreg cu o ceaşcă de iaurt şi o lingură de ulei de măsline. Compoziţia obţinută se aplică uniform pe păr, se acoperă cu un prosop cald şi se lasă să acţioneze 40 de minute.

Tratament pentru volum şi strălucire

Se bate un ou şi se adaugă sucul de la o lămâie. Pasta moale obţinută se aplică uniform pe păr şi se lasă să acţioneze minimum 30 de minute.

Tratament naturist pentru păr gras

La scurt timp după ce a fost spălat, părul gras începe să capete un aspect lipicios şi murdar. Însă, la fel ca în cazul pielii, albuşul de ou controlează excesul de sebum, fără să afecteze uleiurile naturale care au rolul de a proteja părul.

Cum se utilizează? Bate un albuş de ou şi aplică uniform spuma la rădăina firului de păr. Clăteşte părul după 30 de minute şi spală cu şamponul obişnuit.

Tratament naturist pentru păr uscat

Se prepară un amestec dintr-un ou întreg şi o jumătate de cană de lapte. Se aplică lichidul omogen pe toată suprafaţa părului şi scalp şi se masează uşor. Se înveleşte părul într-un prosop şi se lasă să acţioneze 30 de minute.