4 cauze ale îmbătrânirii premature a pielii

1 2 jpg jpeg

Lipsa de somn

Prea puţin somn duce la apariţia cearcănelor şi la lăsarea pielii de sub ochi. Specialiştii subliniază că pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii este necesar un somn de 8-9 ore pe noapte.

Cu toate acestea, este indicat să iei în considerare poziţia de somn, pentru că s-a observant că persoanele care dorm pe o parte, tot timpul, îşi accentuează ridurile de pe obraji şi bărbie. Aşadar, cea mai bună poziţie de somn este cea pe spate.

Fumul de ţigară

Dacă fumezi sau stai mult timp în preajma unui fumător ai un risc mai mare de a-ţi îmbătrâni pielea prematur. Cercetările arată că expunerea la fumul de ţigară accentuează în mod semnificativ ridurile şi uscăciunea pielii.

Acest lucru este cauzat parţial de fumul de ţigară, dar şi de faptul că epuizează nivelurile de vitamina C din organism, un ingredient cheie care menţine umiditatea şi elasticitatea pielii.

Lipsa exerciţiilor fizice

Persoanele sedentare se confruntă adesea cu îmbătrânirea prematură a pielii, întrucât exerciţiile fizice contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi la tonifierea musculaturii.

De aceea, specialiştii recomandă includerea activităţilor fizice în stilul nostru de viaţă.

Stresul

Poate ai auzit de expresia “nu te încrunta că faci riduri”. Acest lucru este adevărat, întrucât atunci când suntem nervoşi, supăraţi sau agitaţi, odată cu expresiile faciale îşi fac apariţia şi liniile fine din jurul ochilor şi bărbiei.

De asemenea, stresul afectează pielea şi de la interior. Nivelul ridicat de stres din organism duce la diminuarea cantităţii de colagen, o proteină structurală care menţine elasticitatea pielii.