Ştii la ce pericol te expui când porţi colanţi?

1 2 jpg jpeg

Atunci când mergi al alergat sau la sală cu siguraţă că nu îţi lipseşte din echipament un tricou, adidaşii, bustiera şi bineînţeles celebrii colanţi.

Fie că vorbim despre cei clasici sau de pantalonii de yoga, ambele variante ascund anumite pericole pentru sănătaea ta de care este bine să ţii cont.

Chiar dacă pantalonii de yoga îţi plac pentru confortul şi libertatea de mişcare oferită, îţi pot aduce o serie de probleme la nivelul pielii deoarece nu lasă pielea să respire corespunzător.

Şi asta din cauza materialului intetic din care sunt confecţionaţi. Nu am văzut până acum oricât de mult am căutat o pereche de colanţi care să fie făcuţi din bumbac sau un alt material care să lase pielea să respire coespunzător, astfel încât purtaţi în repetate rânduri să nu reprezinte un pericol pentru pielea ta.

Favorizează apariţia foliculitei

2 jpg jpeg

Afecţiune de care ai auzit cu siguranţă, foliculita, însă la nivelul tenului, poate afecta şi pielea de pe alte părţi ale corpului. Initial, foliculita se prezintă ca o zona hiperemica (roşiatică), ce adesea poate fi dureroasă (sau sensibilă la palpare), centrată de un fir de par sau localizată lângă un folicul.

Neîngrijă pielea corespunzător, această foliculită se va transforma într-o pustulă ce va colecta puroi.

Această problemă se datorează adesea pantalonilor mulaţi şi confecţionaţi în cea mai mare parte din material sintetic. Astfel, colanţii favorizează apariţia foliculitei dacă sunt purtaţi cu regularitate şi nu se spală imediat după ora de sport în care ai transpirat.

Disconfortul creat de foliculită va activa senzaţia de mâncărie şi astfel se poate extinde problema şi către alte zone ale corpului prin simpla scărpinare.

Pielea având porii deschişi atunci când faci sport, materialul sintetic care nu va absorbi transpiraţia va contribui la menţinerea acesteia la suprafaţa pielii.

Îţi pot da dureri abdominale

1 2 jpg jpeg

Probabil că acum pe moment nu faci legătura dintre purtarea unor colanţi şi apariţia gazelor sau durerile abdominale, însă atunci cînd porţi o pereche de colanţi care sunt foarte mulaţi, presiunea se va resimţi şi asupra taliei, şi astfel te vei confrunta cu eventuale arsuri stomacale cât şi cu dureri la nivelul abdomenului.

Cu cât hainele purtate sunt mai lejere cu atât mai bine îşi va desfăşura activitatea corpului tău.

Hainele strâmte îngreunează pe alocuri circulaţia, chiar dacă iniţial îţi crează o iluzie optică bună asupra aspectului corporal.

Dacă ai obiceiul să mergi o săptămână la sală şi să foloseşti aceiaşi pereche de pantaloni, şi acest aspect va dăuna sănătăţii tale. Imediat ce ai terminat antrenamentul fie că eşti la sală sau doar ai alergat în parc, scapă de colanţi şi mergi cât mai repede să faci un duş pentru a elimina transpiraţia şi toxinele eliminate în timpul antrenamentului.

Pentru sănătatea ta încearcă să îţi procuri echipament de cea mai bună calitate, evitând pe cât posibi materialele sintetice şi foarte viu colorate. Unele materiale se pot decolara în timp ce întră în contact cu pielea transpirată, astfel că problemele la nivelul pielii nu vor întârzia să apară.