Exerciţii simple pentru un bust de invidiat

1 2 jpg jpeg

Înainte de a începe efectuarea acestor exerciţii, este bine să faci câteva mişcări de încălzire simple, cum ar fi: rotirile de braţe înainte şi înapoi. Pentru a mări dificultatea mişcărilor, te sfătuim să foloseşti nişte gantere.

„Pentru femei, ganterele nu trebuie să depăşească 2 kg, iar în cazul bărbaţilor, ele trebuie să aibă 3-4 kg“, afirmă instructorul de fitness Luiza Bucur (foto) (www.luiza-bucur.ro).

Dacă nu ai acasă gantere, poţi folosi sticle cu apă sau săculeţi cu nisip. Instructorul Luiza Bucur te asigură că, dacă vei repeta fiecare mişcare de 12-20 de ori, de două-trei ori pe săptămână, după o lună de la începerea programului, vei constata primele rezultate: sâni şi pectorali mai tonifiaţi.

Întinde-te pe saltea, îndoaie genunchii, fixează bine tălpile pe podea, menţinând spatele drept. Ţine ganterele în mâini, ridică braţele. Întinde braţele în spate, astfel încât să atingi podeaua cu ganterele. Revino în poziţia iniţială şi repetă mişcarea de 12-20 de ori.

Stând în genunchi pe saltea, ţine ganterele în mâini şi îndoaie coatele la 90 de grade. Apropie şi depărtează braţele în ritm alert.

Întinde-te pe saltea, îndoaie genunchii, fixează bine tălpile pe podea şi menţine spatele drept pe toată durata exerciţiului. Ţine ganterele în mâini şi îndoaie coatele la 90 de grade. Întinde braţele şi revino apoi în poziţie iniţială. Repetă mişcarea de 12-20 de ori.