Cum ne putem îmbunătăţi postura?

Cum ne putem îmbunătăţi postura? jpeg

În primul rând,să ne programăm câteva exerciţii. Pentru că nu putem sta foarte mult cu spatele drept, în mai puţin de o oră petrecută pe scaun tindem să ne cocoşăm asupra tastaturii. Pentru a preîntâmpina durerile şi înţepenirea articulaţiilor, e bine să ne punem pe telefon un reminder discret prin care să ne amintim ca, la fiecare oră, să ne întindem mâinile, să ne răsucim de câteva ori sau să ne aplecăm în faţă. Ar fi indicat, de asemenea, ca după fiecare oră de stat pe scaun să ne şi deplasăm câţiva paşi.

O altă metodă ar fi să lucrăm aşezaţi pe o minge de fitness. Poate părea amuzant inclusiv pentru colegi, însă dacă jobul presupune să stăm aşezaţi la calculator multe ore pe zi, o minge de fitness s-ar putea dovedi extrem de utilă pentru a obţine o postură corespunzătoare. Recomandarea este ca, în loc de scaun, să ne aşezăm la birou pe această minge, cu picioarele uşor depărtate şi cu spatele drept. Când simţim că amorţim, e indicat să ne răsucim de câteva ori şi să ne apăsăm greutatea corpului pe minge pentru a obţine un balans.

Cum ne putem îmbunătăţi postura? O pernă e utilă

Pentru că nu toţi putem să stăm firesc pe o minge, în cazul în care folosim, totuşi, un scaun, e bine să avem o pernă specială pentru spătar, pe care să o mutăm după cum avem nevoie pentru a păstra o postură adecvată a trunchiului. De asemenea, trebuie avut grijă ca genunchii să stea îndoiţi la 90 de grade.

În cazul în care de-a lungul zilei trebuie să stăm mult timp în picioare, avem tendinţa să ne lăsăm toată greutatea pe călcâie. Specialiştii recomandă să conştientizăm acest aspect şi să ne distribuim greutatea pe toată talpa, aliniindu-ne în acelaşi timp gâtul cu umerii şi stomacul.

Odată ce ne îmbunătăţim postura, vom observa că avem mai puţine dureri de articulaţii şi muşchi şi că nivelul de energie este mai crescut. O postură greşită adoptată pentru multă vreme poate cauza dureri de gât, de cap, înţepenirea diverselor zone ale spatelui, oboseală şi probleme digestive.