VIDEO: Ce greşeli fac femeile când ţin diete

1 2 jpg jpeg

Există, ca în orice dietă, şi în cele pentru slăbit mai mulţi paşi ce trebuie respectaţi, pentru ca buna funcţionare a organismului să nu sufere o dereglare. Astfel, mai mulţi nutriţionişti americani au stabilit cele mai des întâlnite 4 greşeli pe care le fac femeile atunci când ţin regimuri de slăbit.

Femeile numără doar caloriile

Când vine vorba de slăbit este foarte uşor să cazi în capcana calitate vs.cantitate, concentrându-te pe număratul caloriilor în loc să priveşti situaţia în ansamblu.

Multe diete accentuează evaluarea de suprafaţă a alimentelor: câte calorii, câte grame de carbohidraţi, de proteine etc . Kimberly Snyder, autoare a cărţii „Beauty Detox Solutions“ spune că multe femeie fac această greaşeală, simţind nevoia să cântărească, să micşoreze pentru a arăta mai bine, „ceea ce nu este însă adevărat“.

În loc să, spune specialistul, numeri caloriile, încearcă să consumi diferite sortimente de alimente, în principal legume şi fructe. Un suc din legume şi fructe verzi dimineaţa este un mod execelent de a primi mai mulţi nutrienţi „dintr-un foc“:

Apelează la alimente neconsistente

O viaţă activă e foarte posibil să-ţi dea peste cap orarul meselor de peste zi, lucru care nu este tocmai benefic pentru organism. Dieteticianul Cynthia Sass este de părere că multe dintre femei mănâncă destul de dezordonat. În unele zile mănâncă aşa cum şi-au făcut programul, iar în altele sunt în stare să nu mănânce nimic pentru că nu le-a permis programul.

Uneori ele mănâcă salate şi linte, iar în altele de la fast food sau produse semipreparate. Cea mai bună soluţie, înainte ca un program de viaţă încărcat să pună stăpânire pe tine, este să-ţi rezervi în fiecare week-end câteva ore în care să-ţi pregăteşti prânzul pentru toată săptămâna şi să faci cumpărăturile pentru cină, aşa încât să nu mănânci orice şi pe fugă.

Nu beau destulă apă

Hidratarea este partea importantă a planului de nutriţie pe care femeile o neglijează cel mai des, spune dieteticianul Erin Palinski.

„Pentru ca organismul să funcţioneze corespunzător, trebuie să fii bine hidratat, astfel va fi copleşit de oboseală, dureri de cap şi chiar ameţeli. Iar efectele pe termen lung pot fi chiar mai serioase, adică afectarea rinichilor, ficatului, probleme cu colesterolul sau dureri ale muşchilor“, spune specialistul.

Cea mai bună soluţie este să ai în permamenţă o sticlă plină cu apă pe birou. Dacă te-ai săturat de apă plată, adaugă felii de lămâie, ghimbir, castravete sau mentă pentru a o face mai gustoasă.

Mănâncă în funcţie de starea emoţională

„Femeile lasă de multe ori alegerile alimentare deoparte şi pun pe primul loc alte probleme: copiii, munca, soţul“, spune nutriţionistul Melissa Costello.

Un program agitat poate duce uneori la consumul de alimente în funcţie de starea emoţională, ceea ce de multe ori este echivalentul unei mese nesănătoase plină de zahăr, bomboane sau produse fast-food, atenţionează specialistul.

Îţi poţi face un recipient cu rezerve în frigider care să includă opţiuni sănătoase ca brânza, fructe şi legume gata spălate, porţii de nuci sau migdale.