Tipuri de regimuri de slăbit de ţinut în doi

1 2 jpg jpeg

Mediteraneeană

Dieta mediteraneană te ajută să slăbeşti, îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi ţine la distanţă numeroase boli, printre care cancerul şi depresia.

Bazele acestei diete au fost puse în anul 1970, de către medicul Ancel Keys, de la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Minnesota, SUA, după ce a studiat rolul pe care alimentaţia îl are asupra bolilor cardiovasculare, în şapte state: Finlanda, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Statele Unite ale Americii şi Iugoslavia. El a descoperit că persoanele care locuiau în ţările mediteraneene şi în Japonia aveau cea mai mai mică rată de mortalitate din cauza bolilor inimii.

Aşadar, dieta mediteraneană, care include un consum redus de produse lactate şi carne, a fost asociată cu scăderea mortalităţii, dar şi cu combaterea depresiei şi a cancerului de sân. Spre deosebire de alte regimuri alimentare, reprezintă un mod de a mânca sănătos zi de zi, pe termen lung.

Nu are reguli stricte, cum se întâmplă în cazul altor regimuri de slăbit şi nici nu este un pericol pentru sănătate. Dieta mediteraneană îţi permite să slăbeşti echilibrat şi poate fi ţinută uşor. Îţi menţine silueta, fiindcă alimentele mediteraneene au un conţinut redus de grăsimi. Un studiu realizat la Universitatea Harokopio, din Atena, a demonstrat că persoanele care au trecut la dieta mediteraneeană au pierdut câte 0,43 centimetri din talie, la o lună după începerea regimului.

Află ce dietă îţi schimbă metabolismul AICI

Montignac

Dieta Montignac a fost inventată de Michel Montignac (1944–2010) la începutul anilor 80. Este un regim de viaţă conceput nu doar pentru a pierde kilogramele nedorite, ci şi pentru a scădea riscul apariţiei diabetului, dar şi a bolilor de inimă.

Condiţia funcţionării acestui program de slăbit este că nu poţi combina proteinele cu carbohidraţii ori lipidele cu zaharurile şi glucidele. De exemplu, este interzis să consumi friptură cu cartofi prăjiţi. În faza 1 este permis consumul lactatelor slabe, cu un conţinut de 0% grăsimi. De exemplu, poţi să combini un iaurt natural cu o felie de pâine obţinută din cereale integrale. Nu pune în aceeaşi farfurie spaghete cu carne sau pui cu orez.. Zahărul este interzis, iar în ceea ce priveşte consumul băuturilor alcoolice, poţi bea un pahar cu vin.

Citeşte şi: Descoperă beneficiile râsului în doi

DASH

Bogată în legume, cereale integrale şi produse lactate cu conţinuturi scăzute de grăsimi, dieta DASH este soluţia ideală pentru pierderea de kilograme. Determină şi o scădere a tensiunii arteriale şi este recomandată şi celor care suferă de diabet.

În 2015, dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) a ocupat primul loc în topul general al celor mai bune regimuri de slăbit din lume pentru al cincilea an consecutiv. Topul a fost realizat de un grup de 24 de experţi în diete, nutriţie, obezitate, boli cardiace, diabet şi psihologie alimentară. Ei au analizat nu mai puţin de 35 de regimuri alimentare pentru a alcătui această listă, care a fost publicată de News & World Report.

Dieta DASH s-a dovedit a fi cea mai eficientă şi cea mai sănătoasă dintre toate. Pe lângă scăderea presiunii arteriale, regimul DASH reduce nivelul colesterolului „rău“ şi „topeşte“ grăsimile cu uşurinţă. Totodată, această dietă e de ajutor în prevenirea şi tratarea litiazei renale, potrivit unei cercetări publicate în Jurnalul American al Afecţiunilor Renale.

Acest regim recomandă consumul a 1 600 kcal zilnic pentru femeile care doresc să piardă repede kilogramele nedorite şi să reduci tensiunea arterială, 2 000 kcal pentru femeile care îşi doresc doar să regleze nivelul tensiunii şi pentru bărbaţii care vor să slăbească şi 2 600 kcal pentru bărbaţii care suferă de hipertensiune arterială.