Slăbeşte cu „dejunul elveţian“

1 2 jpg jpeg

Acest dejun vă oferă o modalitate de a consuma făina integrală fără să o fierbeţi înainte. În plus, fructele adăugate îi vor completa valoarea nutriţională.

Ingredientele pentru o porţie sunt: 2-3 linguri de făină proaspătă de grâu integral, 5 linguri de apă, 1-2 linguri de zeamă de lămâie, 15-20 g fructe uscate, 100 g mere proaspăt rase şi orice alte fructe de sezon bine coapte, o lingură de nuci măcinate, migdale sau alune, scorţişoară sau cuişoare.

Seara se pune făina într-un castron, se adaugă 3-5 linguri de apă şi se lasă la temperatura camerei (20 grade Celsius) până a doua zi dimineaţa. În alt vas se pun la înmuiat fructele uscate (smochine, stafide, curmale, prune uscate), tăiate în două, dacă este cazul.

A doua zi, amestecaţi conţinutul celor două vase şi adăugaţi cele două linguri de suc de lămâie. Adăugaţi apoi cele 100 g mere rase, pere sau orice alte fructe de sezon bine coapte, zdrobite sau tăiate. Pudraţi acest amestec cu nucile, migdalele sau alunele pisate. Se poate adăuga, după gust, o linguriţă de miere şi se poate condimenta cu scorţişoară, vanilie, nucşoară sau cuişoare.

Este important să radeţi merele chiar înainte de a le încorpora în amestec, pentru a evita oxidarea. Folosiţi o răzătoare din plastic sau din sticlă, pentru că pulpa mărului trebuie să rămână albă. Prin urmare, dejunul va fi siropos, dar nu lichid.

La ce vă ajută

* Conferă o stare de saţietate pentru cel puţin patru ore. * Reglează greutatea. Persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus, nu vor resimţi, după acest dejun, senzaţia de foame înaintea mesei de prânz şi se vor sătura cu porţii mai mici. * Tratează constipaţia, factor principal al autointoxicării. * Alungă oboseala şi epuizarea. * Îmbunătăţeşte performanţele fizice şi intelectuale. * Redă supleţea şi vitalitatea părului. * Tratează unghiile casante.