Dieta cu cereale, ideală pentru bolile de ficat

1 2 jpg jpeg

Eficienţa dietei cu cereale este dată de respectarea cu stricteţe a unui regim de 10 zile, în care alimentaţia e bazată exclusiv pe cele patru cereale de tip Yang: grâu, orez, hrişcă, mei.

Acestea vor fi consumate în cantităţi moderate, fragmentate în mai multe mese pe zi şi preparate prin fierbere sau coacere. Puteţi mânca turtiţe din grâu, pâine integrală, grâu, hrişcă sau mei copt sau terci de cereale.

Folosiţi numai sare grunjoasă, în cantităţi mici. Dacă aveţi tensiunea mărită, folosiţi sarea fără sodiu. Este de preferat să folosiţi orezul nedecorticat (cu bobul maroniu) şi orezul cu bobul lung, pentru că au o valoare terapeutică mai mare. Pentru reuşita acestei cure, este obligatoriu să beţi minimum 1,5-2 litri de apă pe zi (apă plată sau zeama rezultată în urma fierberii cerealelor).

Datorită compoziţiei chimice complexe a cerealelor (glucide, proteine, vitamine, enzime, minerale), în cura de 10 zile, organismul nu este carenţat de constituenţii săi fundamentali.

Iată care sunt avantajele acestei diete:

Ajută la eliminarea toxinelor din organism. Stimulează capacitatea latentă de a produce forţă vitală.

Contribuie la eliminarea celulelor bătrâne şi bolnave. De aceea este foarte indicată în afecţiunile cronice: reumatism, cancer, hepatită, ciroză hepatică, boli cardio-vasculare etc.

Nu vă îngrijoraţi dacă apar simptome neplăcute, precum durerile de cap aparent nemotivate sau urina închisă la culoare. Acestea sunt semnele că procesul de purificare este puternic.

Supă de orez cu găluşte de grâu

Ingrediente: 100 g făină de grâu integrală, 100 g orez, o jumătate de linguriţă de sare, 500 ml apă.

Preparare: din grâul măcinat, puţină sare şi apă se face o cocă moale şi se lasă la înmuiat 30 de minute. Se fac găluşti mici, care se pun în apa clocotită cu sare şi apoi se adaugă orezul fiert separat.