Dieta cu cereale, ideal─â pentru bolile de ficat

1 2 jpg jpeg

Eficien┼úa dietei cu cereale este dat─â de respectarea cu stricte┼úe a unui regim de 10 zile, ├«n care alimenta┼úia e bazat─â exclusiv pe cele patru cereale de tip Yang: gr├óu, orez, hri┼čc─â, mei.

Acestea vor fi consumate ├«n cantit─â┼úi moderate, fragmentate ├«n mai multe mese pe zi ┼či preparate prin fierbere sau coacere. Pute┼úi m├ónca turti┼úe din gr├óu, p├óine integral─â, gr├óu, hri┼čc─â sau mei copt sau terci de cereale.

Folosi┼úi numai sare grunjoas─â, ├«n cantit─â┼úi mici. Dac─â ave┼úi tensiunea m─ârit─â, folosi┼úi sarea f─âr─â sodiu. Este de preferat s─â folosi┼úi orezul nedecorticat (cu bobul maroniu) ┼či orezul cu bobul lung, pentru c─â au o valoare terapeutic─â mai mare. Pentru reu┼čita acestei cure, este obligatoriu s─â be┼úi minimum 1,5-2 litri de ap─â pe zi (ap─â plat─â sau zeama rezultat─â ├«n urma fierberii cerealelor).

Datorită compoziţiei chimice complexe a cerealelor (glucide, proteine, vitamine, enzime, minerale), în cura de 10 zile, organismul nu este carenţat de constituenţii săi fundamentali.

Iat─â care sunt avantajele acestei diete:

Ajută la eliminarea toxinelor din organism. Stimulează capacitatea latentă de a produce forţă vitală.

Contribuie la eliminarea celulelor b─âtr├óne ┼či bolnave. De aceea este foarte indicat─â ├«n afec┼úiunile cronice: reumatism, cancer, hepatit─â, ciroz─â hepatic─â, boli cardio-vasculare etc.

Nu vă îngrijoraţi dacă apar simptome neplăcute, precum durerile de cap aparent nemotivate sau urina închisă la culoare. Acestea sunt semnele că procesul de purificare este puternic.

Sup─â de orez cu g─âlu┼čte de gr├óu

Ingrediente: 100 g făină de grâu integrală, 100 g orez, o jumătate de linguriţă de sare, 500 ml apă.

Preparare: din gr├óul m─âcinat, pu┼úin─â sare ┼či ap─â se face o coc─â moale ┼či se las─â la ├«nmuiat 30 de minute. Se fac g─âlu┼čti mici, care se pun ├«n apa clocotit─â cu sare ┼či apoi se adaug─â orezul fiert separat.