5 tratamente naturiste pentru vergeturi

1 2 jpg jpeg

Soluţie cu ulei de măsline

Amestecă 6 linguri de ulei de măsline cu 6 linguri de gel de aloe vera, 4 fiole cu vitamina A, 4 fiole cu vitamina E şi 4 fiole cu elastină. Apaugă câteva picături de tinctură de propolis şi o jumătate de linguriţă de cremă de gălbenele. Soluţia obţinută trebuie aplicată zilnic, printr-un masaj de minim 5 minute, pe zonele afectate de vergeturi.

Cremă cu tinctură de propolis

Obţii efecte foarte bune cu o cremă de gălbenele în care ai adăugat tinctură de propolis. Aceasta se foloseşte seara, după duş şi se masează zonele afectate prin mişcări ferme, dar nu dure, deoarece rişti să obţii exact contrariul. Dacă te hotărăşti să foloseşti tinctura de propolis, asigură-te mai întâi că nu eşti alergică la aceasta. Pentru a verifica, aplică substanţa pe o porţiune mică de piele şi aşteaptă să vezi dacă se înroşeşte sau se umflă.

Tratament cu avocado

Ai nevoie de: un fruct de avocado, 2 linguri ulei de măsline extra virgin, sucul de la o jumătate de lămâie, 2 capsule de vitamina E, 10 picături de vitamina A uleioasă, tinctură de rostopască şi de gălbenele. Pasează fructul de avocado până când devine ca o pastă şi adaugă restul ingredientelor. Din tincturi vei pune câteva picături, în funcţie de doza prescrisă în prospect, dependentă de modul de fabricare. Aplică crema obţinută pe vergeturi, în fiecare seară şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute.

Comprese cu frunze de iederă

Aplică pe zonele cu vergeturi comprese călduţe cu decoct mixt din frunze de iederă. Obţine decoctul mixt astfel: pune 200 g frunze uscate de iederă în 250 ml de apă şi lasă la macerat 2-3 ore, după care strecoară-l. Planta rămasă se fierbe timp de o oră într-un litru de apă, apoi se filtrează. În final se amestecă decoctul cu maceratul (ambele lichide, planta rămasă se aruncă) şi se păstrează în frigider. Tratamentul se aplică cel puţin o lună.

Alifie de conifere

Prepară-ţi o alifie pentru vergeturi, cu efect garantat, din ceară de albine şi răşină de conifere, în cantităţi egale. Ingredientele se topesc în baie de abur şi se amestecă bine. Masează-ţi zilnic zonele afectate şi vei fi mulţumită de rezultate.

Extra sfat: Pentru rezultate optime exfoliază-ţi pielea de 2-3 ori pe săptămână. Astfel, vei îndepărta celule moarte şi vei facilita pătrunderea tratamentelor în piele.