Cum alegi cei mai buni pepeni. Secretele de care să ţii cont

1 pepene jpg jpeg

Unul dintre fructele preferate ale verii este pepenele. Cu un conţinut mare de apă, pepenele ne hidratează şi ne oferă vitaminele şi mineralele de care avem nevoie pentru a ne menţine sănătatea. Este bine să ţii cont şi de câteva aspecte atunci când îl cumperi, pentru a te bucura de un fruct copt şi dulce.

Deliciu al verii, pepenii ne hidratează şi ne hrănesc. Conţin vitamina C, potasiu şi magneziu, fiind un adevărat medicament-aliment.

Toţi de dorim însă un pepene zemos şi dulce, iar pentru a-l avea trebuie să ţii cont de câteva aspecte.

  • Petele de pe pepene ar trebui să fie gălbui, nu albe. Pata galbenă de pe coajă arată că pepenele a stat suficient pe pământ să se coacă. Dacă este verde înseamnă că a fost cules prea devreme.
  • Coaja trebuie să fie lucioasă.
  • Forma regulată înseamnă că e miezul plin, în timp ce formele neregulate arată că s-ar putea ca pepenii să fie seci în interior.  
  • Testul sunetului: dacă sună a gol, cu un fel de ecou, sunt şanse mari să fie un pepene copt.
  • Şi greutatea este un indiciu de care să ţii cont. Dacă pepenele este mare, dar uşor înseamnă că a trecut mult timp de când a fost cules şi nu este proaspăt.
  • Codiţa pepenelui trebuie să fie uscată, maronie, acesta fiind un semn că s-au copt. O codiţă verde arată că pepenele a fost cules prea devreme.
  • Pepenii alungiţi pot fi mai zemoşi, iar pepenii rotunzi – mai dulci.
  • Defectele lemnoase de pe coajă sunt un indiciu care arată că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce.

Citeste si: Care este momentul potrivit pentru a mânca fructele