Cori Grămescu: 5 lucruri care te împiedică să slăbești dacă vrei să scapi mai mult de 15 kg

Cori Grămescu, antreprenor de fitness și nutriționist, oferă sfaturi celor care încearcă să slăbească și evidențiază şi greşelile care împiedică procesul de slăbire.

image

1. Te ghidezi după emoții - motivație, optimism, chef , toate astea sunt în mod egal urmate de stres, supărare, nemulțumire și frustrare. Câtă vreme îți ancorezi excesiv procesul de slăbire în cum te simți, vei avea dificultăți reale să îl parcurgi pe termen lung.

Când ai mult de slăbit trebuie sa te gândești la procesul de slăbire ca la reconstrucția unei case cu probleme de rezistență. Ai de refăcut structura hormonală și musculară a corpului, apoi ai de remodelat părți din corpul tău și ai de înfrumusețat rezultatul final cu finisaje - îmbunătățit pielea, părul și unghiile. E un proces care necesită structura, emotivitatea excesivă nu face decât să te destabilizeze.

2. Nu ai un sistem de suport de oameni cu obiceiuri sănătoase . Dacă toate prietenele tale sunt veșnic cu prăjitura în dinți și nu fac niciun fel de mișcare, și nimeni din familie nu pune preț pe felul în care arată sau pe sănătatea lor, e complicat să găsești suport și motivație la ei. Caută să te alături comunităților de femei care sunt preocupate de astfel de lucruri, pentru a putea să înveți și să te energizezi de la ele în procesul tău de slăbire. Caută prietene care să te încurajeze și să te susțină când le spui ca vrei să îți modifici corpul, nu să îți dea o prăjitură pe la nas ca să se asigure ca nu ești mai bună decât ele.

3. Nu ai un plan de acțiune solid și te bazezi pe “o să văd cum mă descurc”. Planificarea merge în 2 direcții - prima este să te ferești de ispite și triggere, a doua e să ai un schelet alimentar și comportamental corect și aliniat cu obiectivul de slăbire . Ambele sunt importante . Să mergi în locuri unde ai ce să mănânci, să ai o dietă planificată și o listă de cumpărături e o parte din poveste. A doua parte e să iei distanța de mediile și oamenii care te trag în jos și de destabilizează de la atingerea obiectivului tău.

4. Te limitezi să monitorizezi doar cantarul și nu ai metrici coerente de succes în procesul tău de slăbire. Scăderea greutății e inconstantă, fluctuează mult cu fazele ciclului menstrual și nu spune suficient despre calitatea metabolismului. Monitorizează și variațiile în cm, fă-ți poze dezbrăcată, măsoară regularitatea ciclului menstrual și a digestiei, evaluează starea generală de sănătate, nivelul libido-ului și tonusul mental. Așa ai o imagine mai clară și mai complexă a procesului tău de slăbire.

5. Ai mentalitatea “de luni”. Multe femei nu înțeleg ca slăbirea nu poate fi desprinsă de viața de zi cu zi, ca odată încheiat procesul de slăbire nu mai poți reveni la stilul de viață anterior dacă vrei să îți păstrezi greutatea și mai ales ca slăbirea trebuie să fie aliniată cu agenda socială curentă a fiecărui om. Nu e ceva ce te izolează social și nici nu e eficient să aștepți momentul acela ideal în care o să ai timp și chef și energie să slăbești. Pentru ca se tot acumulează kilograme, sistemul hormonal

Se destabilizează tot mai mult și metabolismul  și și sănătatea sunt tot mai afectate de obezitate. Nu faci decât să îți semnezi contractul pentru o viață nesănătoasă și afectată de consecințele obezității, de fiecare dată când decizi să mai aștepți o lună, o săptămână, o perioadă mai bună.