Ai vederea ageră dacă poți găsi cuvântul diferit din imagine în 20 de secunde

Cât de ager ești cu adevărat? Dacă îți plac provocările, atunci acest test este perfect pentru tine.

Într-o mare de cuvinte identice, un singur cuvânt este scris greșit. Poți să-l descoperi în mai puțin de 20 de secunde?

Provocările de tip puzzle, iluziile optice și ghicitorile sunt exerciții minunate pentru a-ți menține mintea ascuțită deoarece fiecare provocare de acest fel te ajuta să îți îmbunătățești modul în care percepi și interpretezi informațiile.

Ești pregătit pentru provocare?

Vizualizează un ecran plin de cuvinte pe care scrie „summer” (vara), iar undeva în acel haos vizual, un cuvânt este scris greșit.

Pare simplu, nu? Însă, datorită culorilor și a rândurilor care se repetă, mintea ta ar putea fi păcălită.

image

Sursa foto: Mirror

Dacă ai reușit să găsești cuvântul diferit în 20 de secunde sau mai puțin, atunci ai cu adevărat ochi de șoim! Dacă încă nu l-ai găsit, nu te descuraja. Iată un indiciu: cuvântul „sunner” se ascunde undeva în partea dreaptă, la mijloc. Concentrează-te pe acea zonă și încearcă din nou.

De ce sunt aceste provocări benefice pentru tine?

Iluziile optice și puzzle-urile nu sunt doar amuzante, ci și foarte utile pentru a înțelege mai bine cum funcționează vederea ta.

Conform American Academy of Ophthalmology, aceste iluzii sunt create pentru a-ți păcăli ochii și pentru acrea confuzie, ajutându-te în același timp să înțelegi cât de strâns colaborează ochii și creierul tău.

Atunci când informația pe care o primește creierul tău de la ochi nu corespunde așteptărilor tale, mintea ta încearcă să găsească o soluție, adesea bazându-se pe experiențe anterioare și completează informația.

Acum că ai aflat secretul, vei observa că, odată ce ai găsit cuvântul diferit, el pare să iasă în evidență. Acesta este farmecul acestor teste, îți provoacă mintea și te ajută să îți antrenezi capacitatea de a observa detalii subtile.

image

Sursa foto: Mirror

Dacă ți-a plăcut această provocare, de ce să nu încerci și altele similare? Pe măsură ce îți antrenezi mintea cu astfel de puzzle-uri, vei observa că devii din ce în ce mai rapid și mai eficient în a rezolva aceste provocări vizuale.

Sursa: Mirror