4 măşti de păr cu drojdie, miere, kefir şi ou

1 2 jpg jpeg

Conţinutul mare de vitamine şi acidul folic din drojdie oferă strălucire părului şi combat căderea. Iată cum poţi face acasă 4 măşti de păr cu drojdie!

Drojdia este un ingredient util pentru îngrijirea părului din mai multe motive. Biotina din conţinutul drojdiei hrăneşte părul şi previne despicarea vârfurilor, niacina ajută la creşterea părului, vitaminele îi conferă strălucire. Şi pentru combaterea mătreţii poţi încerca măşti de păr cu drojdie. Nu folosi aceste măşti dacă ai alergie la drojdie! Dacă nu eşti sigură, întinde puţină mască pe o porţiune mică din spatele urechii şi vezi dacă pielea recţionează negativ în următoarele 2 ore.

Cum îţi faci 4 măşti de păr cu drojdie

Dacă ai părul scurt, răsfaţă-l cu o mască de drojdie şi kefir. Amestecă 2 linguriţe de drojdie proaspătă sau uscată cu 1 lingură de kefir sau iaurt gras. Aplică masca pe păr şi las-o să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte-te cu apă caldă. Dacă ai părul mai lung, creşte cantităţile, dar păstrează proporţiile (de exemplu, la 4 linguriţe de drojdie, pune 2 linguri de iaurt). Masca va face părul mai moale şi mai mătăsos.

Pentru un păr strălucitor, prepară o mască lichidă de drojdie, miere şi ou. Amestecă 2 linguriţe de drojdie, 1 lingură de miere şi 1 ou şi întinde lichidul pe păr. Măreşte cantităţile în funcţie de lungimea părului şi, eventual, ajută-te de un pieptăn pentru a distribui masca uniform. După 15 minute, spală-te bine cu şampon şi apă rece spre călduţă, dar nu caldă şi nici fierbinte, pentru că oul îşi va schimba consistenţa şi îţi vor rămâne bucăţele prin păr.

Pentru combaterea mătreţii, revitalizarea părului uscat şi reglarea excesului de sebum în cazul părului gras, foloseşte o mască de păr cu drojdie, gălbenuş şi ulei de brusture. Desfă 1 lingură de drojdie în 1 lingură de apă, apoi adaugă 1 gălbenuş şi 1 lingură de ulei cald de brusture şi amestecă bine. Aplică masca pe păr, maseaz-o bine şi la rădăcină, pe scalp şi las-o 20 de minute, apoi spală-te cu şampon şi apă călduţă spre rece.

Printre alte măşti de păr cu drojdie se numără şi una pentru menţinea culorii părului vopsit. Ai nevoie de 1 lingură de drojdie şi una de apă, 1 lingură de miere şi 1 linguriţă de muştar. Desfă drojdia în apă, apoi adaugă mierea şi muştarul şi amestecă bine. Întinde masca pe păr şi las-o să acţioneze 20 de minute, apoi spală-te cu apă caldă.

Sfat: Pentru a avea rezultate cât mai bune atunci când aplici măşti de păr cu drojdie, e bine să le foloseşti 1 dată pe săptămână timp de 2 luni.

Citeşte mai multe despre alte măşti de păr:

Cum să tratezi părul uscat şi lipsit de strălucire 

Vârfurile despicate - ce facem pentru un păr de vis