Ar trebui păstraţi cartofii la frigider?

image

Cartofii sunt alimente de bază în bucătărie tocmai de aceea trebuie să știi unde să-i depozitezi pentru  a-i păstra proaspeți.

Majoritatea știm că aceștia trebuie depozitați  într-un loc întunecat și răcoros, și că, în bucătărie nu este locul ideal pentru că acolo este mai cald și umezeală de la gătit, de aceea riști să-I găsești încolțiți sau stricați atunci când dorești să-i gătești.  

Experiențe tot mai multe spun că cel mai bun loc pentru a păstra cartofii proaspeți este de fapt păstrarea lor în frigider, care îi va menține proaspeți pentru de trei ori mai mult decât așezarea lor într-un dulap întunecos.

frigider jpg

Cartofii vor rezista de trei ori mai mult dacă sunt păstrați la frigider Foto: Shuterstock

Love Food Hate Waste din Marea Britanie a spus: „Vechile ghiduri spuneau că ar trebuie să depozitezi cartofii într-un loc răcoros, uscat și întunecat, cum ar fi un dulap, acum recomandăm ca acestea să fie păstrați la frigider la sub 5 grade Celsius (verificați că frigiderul este la temperatura optimă).”

În trecut, experții în alimentație au sfătuit să nu păstreze cartofii în frigidere din cauza temerilor că amidonul s-ar transforma în zaharuri suplimentare, care ar putea fi transformate în acrilamidă odată încălzită în timpul gătirii. Despre această substanță s-a descoperit că produce cancer și este descrisă ca „o substanță chimică formată când alimentele cu amidon, cum ar fi cartofii și pâinea, sunt gătite la temperaturi ridicate (peste 120°C).”

Cu toate acestea, cercetările au arătat acum că depozitarea cartofilor în frigider nu crește acrilamida din cartofi și este sigur să fie depozitați în acest fel.

Vezi şi: De ce nu trebuie să păstrezi cartofii lângă ceapă! Mulţi fac greşeala

Sursa: Express