Secretele unui zâmbet impecabil

În fiecare an, în prima zi de vineri a lunii octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Zâmbetului, o bună ocazie să ne amintim cât de importantă este dantura pentru sănătate și frumusețe. Ca să te poți bucura cât mai mult timp de un zâmbet de invidiat nu sunt necesare proceduri complicate, nici cheltuieli prea mari, este suficient să respecți câteva reguli simple de igienă orală și să mergi la controlul periodic, cel puțin o dată pe an, la o clinică stomatologică. În acest fel, orice problemă care ar putea să apară va fi descoperită din timp, iar tratamentele moderne sunt accesibile și fără durere, prin urmare nu ai de ce să îți faci griji.

Stomato Sanador jpg

Pașii care trebuie respectați pentru un zâmbet frumos sunt ușor de urmat. Totul începe cu spălarea corectă a dinților, iar dacă nu știi care este tehnica potrivită de periaj sau ce periuță și pastă de dinți să folosești, medicul stomatolog te poate ajuta cu recomandări. Învață-i și pe copiii tăi să acorde atenție igienei orale și nu uita că tu ești cel mai bun exemplu pentru ei!

Măsurile de prevenție pe care le poți lua acasă sunt esențiale, dar nu și suficiente, de aceea trebuie să mergi periodic la un consult de specialitate. Astfel, următorul pas de urmat este o ședință de profilaxie dentară, care include detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și airflow. În acest fel, medicul stomatolog va igieniza perfect dantura, chiar și în spațiile interdentare, unde se acumulează bacterii și tartru, greu de îndepărtat fără o intervenție de specialitate. Procedura nu este dureroasă și previne cele mai comune probleme care pot să apară: carii, inflamarea gingiei și parodontoza. În plus, dacă există deja afecțiuni ale dinților, ele pot fi rezolvate rapid, fără complicații. Tot acum poți discuta cu medicul stomatolog și despre soluțiile pentru albire dentară, în cazul în care procedura nu îți este contraindicată.

Ce faci însă dacă dinții tăi sunt tociți, sensibili și asimetrici, deși ai încercat să-i îngrijești cât mai bine? Există o soluție foarte eficientă, care nu presupune anestezie, șlefuirea dinților sau tratament cu freza: Tehnica 3Step. Acest tratament inovativ este neinvaziv și redă aspectul estetic și funcțional al dinților uzați printr-o metodă care presupune reconstrucția adezivă, cu ajutorul unor fațete dentare speciale, realizate dintr-un mix monolitic de compozit și ceramică.

La Clinica de Stomatologie SANADOR poți face orice tratament dentar și, desigur, ședințele periodice de profilaxie. Medicii sunt răbdători și empatici, iar cabinetele de consultație sunt dotate cu echipamente de ultimă generație: Microscop Karl Zeiss pentru intervențiile pe canal, scanner intraoral digital, laser care grăbește vindecarea țesuturilor în procedurile mai complexe. Cu ajutorul aplicației SmileCloud, poți vedea o simulare a rezultatelor pe care le vei obține în urma procedurilor de estetică dentară. Dacă ai nevoie de o radiografie dentară, esențială mai ales în cazul extracțiilor și implanturilor, poți să apelezi cu încredere la aparatura disponibilă în cadrul clinicii, pentru că este performantă și utilizează o doză mică de radiații.