Labioplastia, o operaţie tabu pentru o viaţă sexuală de excepţie

1 sex tantric jpg jpeg

Pentru că de cele mai multe ori operaţiile se fac pentru a impresiona persoanele de sex opus, a devenit din ce în ce mai accesat şi subiectul aspectului zonelor intime.

„Labioplastia nu oferă satisfacţie doar din punct de vedere estetic, ci şi psihic. De cele mai multe ori, labiile mici sunt prea mari şi devin vizibile spre exemplu atunci când persoana poartă un costum de baie sau un pantalon strâmt. În alte situaţii, labia mare poate avea un aspect căzut, flasc. Ambele situaţii pot crea complexe de inferioritate în intimitate şi nu numai, iar o astfel de operaţie funcţionează ca o întinerire a aspectului zonei intime”, menţioneaza chirurgul estetician dr. Călin D.

Labioplastia este o operaţie estetică de îmbunătăţire a aspectului labiilor fără a afecta funcţia acestora. Procedura chirurgicală este utilizată pentru simetrizarea, reducerea sau armonizarea regiunii labiale astfel încât să se ajungă la un aspect considerat „normal”. Labioplastia nu afectează în niciun fel desfăşurarea normală a actului sexual sau o viitoare sarcină.

Operaţia chirurgicală este recomandată femeilor care sunt deranjate de mărimea excesivă a labiilor mici, mai ales în cazul în care acestea sunt vizibile printr-o lenjerie mai strâmtă.

Există cazuri în care mărimea labiilor afectează desfăşurarea actului sexual sau modul în care se realizează toaleta locală. Procedura este indicataă dupa ce s-a încheiat procesul de creştere şi maturizare a organelor sexuale, la încheierea pubertăţii.

„Operaţia de labioplastie durează în jur de 30 de minute. În funcţie de caz, se realizează o incizie la limita dintre pielea labiilor şi mucoasă şi se excizează o cantitate variabilă de piele, ţinându-se cont de simetria locală şi de reconstrucţia labiilor mici. Intervenţia se realizează cu radioplasma Ellman, în anestezie locală, iar vindecarea este foarte rapidă, pacienta putându-şi relua activităţile obişnuite imediat după operaţie”, explică dr. Călin D.

Ca în cazul oricărui tip de operaţie chirurgicală, şi după efectuarea unei labioplastii pot apărea complicaţii postoperatorii. Din fericire sunt minore şi uşor de rezolvat.

Printre cele mai frecvente se află mici sângerări ale plăgii. Infecţiile sunt rare, dar pot fi tratate cu antibiotice şi drenaje ce vor prelungi durata vindecării.

Este recomandată mişcarea cât mai curând posibil după efectuarea operaţiei, pentru a minimiza riscul apariţiei trombozelor. Cicatricea pe care o lasă o astfel de operaţie este foarte discretă, fiind mascată în pliurile locale.

După intervenţie, zona va fi probabil umflată şi cu zone puţin vinete, iar durerile sau disconfortul apărut pot fi diminuate cu ajutorul calmantelor. Foarte importantă este igiena locală, deoarece zona nu poate fi pansată.

Firele de sutură sunt resorbabile. În tot acest timp se recomandă duşuri cu apă călduţă şi sppun neutru. Este recomandată utilizarea lenjeriei intime tip pantalon, sunt de evitat exerciţiile fizice solicitante, iar aproximativ o lună zona trebuie protejată pentru a-i oferi timp de vindecare.

Operaţia de labioplastie costă aproximativ 400-600 de euro, iar rezultatele sale sunt definitive.