Cum poți avea rapid un zâmbet strălucitor și sănătos

Ce înseamnă un zâmbet strălucitor și sănătos? O dantură perfectă, aliniată, cu dinți drepți și cu un aspect de un alb natural. Astăzi, un astfel de zâmbet se obține foarte ușor cu ajutorul stomatologilor și cu cele mai noi tehnologii. 

De altfel, zâmbetul frumos atrage atenția persoanelor din jur și creează o impresie bună. Dacă te întrebi cum îl poți avea și tu, atunci află 3 tratamente stomatologice moderne. 

image

Surse foto: Pexels, cliniciledrleahu.ro

Coroanele dentare

Coroanele dentare îți pot reda zâmbetul sănătos într-un timp foarte scurt. Datorită unui sistem computerizat, astăzi, coroanele se realizează pe loc. Există mai multe tipuri de materiale din care coroanele sunt confecționate, însă la mare căutare sunt coroanele din ceramică și coroanele din zirconiu. Aceste piese protetice se aplică pe dinți pentru a le oferi rezistență și funcționalitate. Fie că ai o abraziune dentară ori ai avut o carie profundă ce a necesitat un tratament de canal, fie că ai un implant dentar, pentru toate acestea trebuie aplicate coroane dentare. 

Restaurarea dinților cu ajutorul coroanelor dentare din ceramică sau zirconiu oferă un zâmbet complet natural. Materialele din care sunt confecționate sunt 100% biocompatibile atât cu dinții, cât și cu gingiile. În schimb, zirconiul este un material ideal pentru persoanele care au alergie la metale.

Fațetele dentare

Fațetele dentare sunt soluția rapidă pentru obținerea zâmbetului de un alb strălucitor, dar totodată natural. Acestea sunt pelicule fine de porțelan care se aplică pe suprafața vizibilă a dinților, de cele mai multe ori frontali. Fațetele au scopul de a-ți transforma cu totul dantura printr-o culoare uniformă și o strălucire aparte. 

În ziua de astăzi, fațetele sunt confecționate din materiale de calitate superioară, fiind la fel de biocompatibile precum coroanele dentare. O singură fațetă dentară se poate realiza în doar o oră, digital, datorită tehnologiilor moderne, iar procesul de aplicare pe dinte este nedureros.

Conform WebMD, poți alege fațete dentare dacă ai probleme estetice sau funcționale, precum dinți fisurați, pătați, inegali sau chiar și atunci când îți dorești un zâmbet perfect ca al vedetelor de Hollywood.

Este bine să mai știi că tratamentul cu fațete dentare este o alegere ce oferă numeroase beneficii, mai ales acum, când există tehnologii inovative și posibilitatea de a ne bucura de un zâmbet impecabil.

Albirea dentară profesională 

Strălucirea zâmbetului este, cu siguranță, un aspect care îi oferă danturii frumusețea dorită. De-a lungul timpului, dantura își modifică culoarea și devine gălbuie. Indiferent cât de bine ne igienizăm dinții acasă, această schimbare apare odată cu trecerea timpului și se accentuează mai mult la persoanele care fumează sau consumă frecvent cafea, sucuri carbogazoase sau anumite alimente pigmentate. Din fericire, soluție există și pentru această problemă și vorbim în acest caz de albirea dentară. 

Albirea dinților este bine să se facă doar în cabinetul stomatologului, pentru a nu-ți afecta smalțul dentar și pentru a obține cu exactitate albul dorit. În aproximativ o oră poți avea un zâmbet de-a dreptul spectaculos.

Niciodată nu este prea târziu să ai un zâmbet strălucitor. Indiferent de problema stomatologică pe care o ai, dacă îți dorești să o rezolvi rapid și sigur, cere sfatul unui dentist. Întotdeauna tratamentele dentare sunt personalizate și recomandate în funcție de nevoile și dorințele fiecărei persoane în parte. Pune pe primul loc sănătatea orală și alege să zâmbești cu încredere la orice vârstă.