Ce substanță din hrană poate preveni erupțiile herpetice?

Tocmai pentru că infecția nu trece, ideal este să poți preveni erupţiile herpetice. Cele mai multe persoane care au virusul herpetic știu că acesta se manifestă atunci când au căderi imunitare, dar cercetările arată că aceste episoade pot fi prevenite și cu ajutorul unui supliment alimentar, nu doar cu o imunitate optimă.

image

Carnea roșie conține lizină. Foto: Shutterstock

Potrivit Medical News Today, un aminoacid esențial, numit lizină, poate preveni izbucnirile herpectice, chiar dacă nu elimină infecția din organism.  Lizina nu poate fi sintetizată în corp, de aceea poate fi obținută doar prin aport extern, din hrană sau din suplimente alimentare. 

Administrată la începutul erupției herpetice, lizina contribuie la oprirea din evoluție a leziunilor. Acest efect benefic se datorează rolului antiviral al acestei substanțe. Mai mult, lizina blochează activitatea argininei din organism, o substanță care ajută la replicarea virusului herpetic. Studiile au arătat că lizina poate împiedică apariția leziunilor herpetice, iar dacă este administrată când leziunile au apărut, atunci scurtează durata de manifestare a erupțiilor.

Surse de lizină sunt mâncărurile bogate în proteine. O poți obține din carne roșie sau din carne de pui, din brânză, în special din parmezan, din anumite tipuri de pește, precum sardinele și codul, dar și din nuci și soia. O sursă concentrată de lizina sunt suplimentele alimentare.

Citește și Atenţie la infecţia cu Salmonella! Cum se manifestă