Cum să trăiești mai mult: suplimentul alimentar care dă timpul înapoi!

Există o mulțime de factori implicați în îmbătrânire, genetici și de stil de viață, iar multitudinea de variabile au făcut foarte dificilă activitatea gerontologilor aflați în căutarea unei pastile care să încetineasă îmbătrânirea, sau care să elimine efectele înaintării în vârstă, asupra organismului uman.

image

Foto: Shutterstock

Studii recente, citate de publicația britanică „Express”  sugerează că un supliment alimentar, care este disponibil în multiple variante și în România, poate combate mai multe din efectele negative ale îmbătrânirii, prelungind durata de viață a animalelor de laborator cu 24%. Descoperirile și cercetările efectuate pe subiecți umani sunt și ele promițătoare, potrivit Express.

Accentul științei s-a mutat de câtiva ani asupra longevității înțeleasă ca prelungire a stării de sănătate pentru cât mai mult timp din durata de viață a persoanei. Pentru a face acest lucru, oamenii de știință au studiat semnalele distincte ale îmbătrânirii și, potrivit noilor descoperiri, suplimentul alimentar care conține N-Acetyl Cysteină, NAC, poate avea un efect reversibil asupra semnelor îmbătrânirii metabolice, observate la persoanele în vârstă. Studiile de laborator au arătat că NAC mărește longevitatea cu 24%.

Suplimentele cu N-Acetyl Cysteină sunt un amestec de aminoacizi care acționează ca un precursor al glutationului, principalul antioxidant al organismului, potrivit Express.

„Pe lângă apărarea împotriva daunelor oxidative, glutationul este, de asemenea, cunoscut pentru a oferi protecție împotriva metalelor toxice, inclusiv a mercurului”, scrie publicația enegleză. De asemenea, există dovezi care susțin utilizarea NAC pentru psoriazis, probleme de mobilitate și boala Parkinson.

O nouă cercetare publicată în Journals of Gerontology a arătat că persoanele în vârstă care iau NAC timp de 16 săptămâni ajung să „șteargă” o serie de semne ale îmbătrânirii metabolice.

Citește și Dr. Ion Bogdan Codorean: cele mai riscante 5 sporturi în aer liber