Simptomul de AVC care apare cu o săptămână înainte de incident

Pacienții cu accident vascular cerebral raportează confuzie bruscă, care apare cu până la o săptămână înainte de urgența medicală.

Experții în sănătate au avertizat despre simptomele care se pot manifesta cu câteva zile înainte de un accident vascular cerebral major.

Potrivit Mirror, cele mai frecvente semne ale unui accident vascular cerebral includ amorțeală bruscă și slăbiciune la nivelul feței, brațului sau piciorului, în special pe o parte a corpului.

Cu toate acestea, experții au avertizat despre simptomele care pot apărea „cu câteva zile înainte” de urgența medicală, în general.

Publicația Mirror explică faptul că aproximativ 43% dintre pacienții cu AVC prezintă simptome de mini-AVC „cu până la o săptămână înainte” de un accident vascular cerebral major.

AVC jpg

Foto: Shutterstock

Mini-accidentele vasculare cerebrale, cunoscute și sub denumirea de atac ischemic tranzitoriu sunt declanșate de o întrerupere temporară a alimentării cu sânge a unei părți a creierului.

Acest lucru provoacă simptome care sunt similare cu un accident vascular cerebral, dar durează doar câteva minute și nu provoacă leziuni cerebrale.

Delirul brusc este unul dintre semnele comune care pot indica un mini -accedent vascular cerebral, explică un studiu publicat în jurnalul Academiei Americane de Neurologie.

Delirul se referă la o stare de confuzie bruscă și schimbare în comportamentul și vigilența unei persoane, deseori lăsând oamenii incapabili să gândească sau să vorbească clar.

De asemenea, persoana s-ar putea să se simtă dezorientată și să se chinuie să fie atentă sau să-și amintească lucruri.

Delirul se referă la o stare de confuzie bruscă și schimbare în comportamentul și de vigilență a unei persoane. În cazul în care ești martor, este util să întrebi persoana despre nume, vârstă și an, iar dacă pare nesigură, probabil că are nevoie de ajutor medical.

Confuzia poate apărea cu o săptămână înainte, iar echipa de cercetare care a ajuns la această concluzie a descoperit semnele „precoce” examinând 2.416 participanți, care au suferit un accident vascular cerebral ischemic.

La 549 de pacienți, miniaccidentele cerebrale au apărut înainte de urgența reală, în timpul săptămânii în care a urmat accidentul vascular cerebral.

Autorul studiului, Peter M. Rothwell, a spus: „Știm de ceva timp că mini-accidentele vasculare cerebrale sunt un precursor al unui accident vascular cerebral major, dar acest studiu indică faptul că momentul unui astfel de accident este unul critic, iar cele mai eficiente tratamente ar trebui inițiate în câteva ore de la un mini-accident vascular pentru a preveni un atac major.”

Cardiologul te sfătuiește să nu ignori semnele de avertizare timpurie, să ceri ajutor imediat, deoarece până la un accident vascular cerebral mai grav ai mai putea avea ore sau zile.

Cum să previi un accident vascular cerebral?

Schimbările stilului de viață, inclusiv o dietă sănătoasă, pot ajuta la reducerea riscului în privința unei urgențe medicale.

Se recomandă o dietă săracă în grăsimi, dar bogată în fibre (fructe proaspete, legume și cereale integrale).

De asemenea, trebuie urmărit aportul de sare și să te asiguri că nu consume mai mult de șase grame pe zi. Sarea este o cauză majoră a tensiunii arteriale și favorizează accidentele vasculare cerebrale.

În plus, măsuri de a reduce riscul constau în renunțarea la fumat, reducerea consumului de alcool și începerea uni program de exerciții fizice.

Vezi și Ai peste 40 de ani! Ar trebui să faci aceste analize!